Ovaj je kolač toliko ukusan, da ga svatko mora probati. Za razliku od standardne baklave, ova se radi s jogurtom, zbog čega rezultira "vlažnim", sočnim kolačem, zbog kojeg ćete "pomesti svoj tanjur".
Baklava s jogurtom
Sastojci:
tri jogurta
četiri jaja
dva dcl ulja
jedan prašak za pecivo
60 dekagrama mljevenih oraha
pola kilograma kore
pola maslaca
Preljev:
litra vode
70 dkg šećera
jedan vanilin šećer
dva limuna
Priprema:
Dobro izmiješajte jaja, ulje, jogurt i prašak za pecivo. U duboku škrovadu poredajte kore, svaku premažite izmiješanim nadjevom, a svaku treću prekrijte mljevenim orasima, i proces ponovite tri puta. Kolač se završava s tri kore, od kojih ne premazujete samo zadnju. Zadnju koru premažite prethodno rastopljenim maslacem.
Izrežite baklavu na rombove ili kocke po želji te ih staviti peći na 180 Celzijusovih stupnjeva na otprilike sat vremena. Kada kora uhvati boju, možete smanjiti temperaturu na 150.
Preljev napravite prethodno, kao bi se ohladio. U litru vode dodajte šećer, vanilin šećer i dva limuna izrezana na kriške.Kada uzavre kuhajte 20 do 30 minuta. Gotovu baklavu ravnomjerno prelijte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....