Četvrta epizoda druge sezone serije "Emily u Parizu" pobudila je pažnju zbog - poriluka! Naime, glavni lik Emily zadužena je za izradu marketinškog plana za francusku tvrtku za poriluk, donosi Slobodna Dalmacija.
Dok pokušava plasirati to povrće, koncept čarobne juhe od poriluka se rađa i završava kao pobjednička ideja za uvođenje poriluka Amerikancima.
Ideja o čarobnoj juhi od poriluka svakako zvuči intrigantno, ali je li prehrambeni trend istinit ili je izmišljen samo za emisiju? Je li čarobna juha s porilukom stvarna?
Iako čarobna juha od poriluka može izgledati kao izmišljeni prehrambeni trend koji su stvorili Emilyni pisci u Parizu kako bi jednostavno prodali priču ispričanu u četvrtoj epizodi druge sezone serije, to je doista pravo jelo koje često jedu oni koji brinu o svojoj težini.
Kao što Sylvie sugerira u "Emily u Parizu", čarobna juha s porilukom pomaže Francuzima da izgube nekoliko kilograma. Iako postoje varijacije juhe od poriluka, čarobna juha od poriluka koja se spominje u emisiji jednostavan je recept.
Znatiželjni ste probati ovu čarobnu juhu od poriluka o kojoj su Emilyni likovi u Parizu stalno pričali? Pa, imate sreće jer postoji niz recepata dostupnih na mreži, a najbolji dio je da većina recepata sadrži prilično minimalne sastojke i vrlo ih je jednostavno slijediti! Ovaj recept je rado čitan na Cuisine ala Francaise.
Juha od poriluka
SASTOJCI:
1/2 l juhe od povrća
6 žlica maslinovog ulje
6 nasjeckanog poriluka
4 krumpira
3 žlice nasjeckanog peršina
20 cl svježeg vrhnja
sol
papar
PRIPREMA:
Operite, ogulite povrće.
U loncu zagrijte ulje.
Isjeckani poriluk pirjajte 5 minuta na srednjoj vatri.
Dodajte krumpir i juhu.
Pokrijte lonac.
Prokuhajte.
Pirjajte oko 30 minuta.
Pustite da se malo ohladi.
Izmiksajte povrće.
Ulijte juhu u lonac.
Umiješajte svježe vrhnje.
Zagrijte bez vrenja.
Stavite sol i papar.
Poslužite vruće.