StoryEditorOCM
GastroNEŠTO DRUGAČIJE

Jeste li ikada probali kruh sa svježim smokvama? Danas je pravo vrijeme za to, donosimo recept

Piše dv
8. kolovoza 2022. - 07:29

Smokve su dobrodošle u slatkim i slanim jelima. U nastavku slijedi recept za kruh od smokava, piše Dobra hrana.

SASTOJCI:

350 g smokava

2 male žličice crnog papra

7 g suhog kvasa

650 g glatkog brašna

2 male žličice soli

2 žlice maslinovog ulja

450 ml vode

1 mala žličica šećera

image
Shutterstock

PRIPREMA:

U posudu stavite mlaku vodu, kvas i šećer i pustite da se kvas zapjeni. U zapjenjeni kvas dodajte sol, maslinovo ulje, papar i postepeno brašno. Umijesite glatko tijesto i ostavite da se diže minimalno sat vremena. Kada se tijesto udvostručilo, dodajte sitno nasjeckane smokve, vrlo kratko mijesite te stavite u prethodno obloženu posudu papirom za pečenje. Tijesto u posudi pustite da se još diže minimalno 20 minuta, te ga stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180ºC 45 minuta. Pečeni kruh servirajte uz aromatizirani maslac.

15. studeni 2024 14:48