Petak je idealan dan za pripremu paštete od tune. Bilo da je želite kao predjelo za ručak ribljeg menija, ili ste se samo zaželjeli ovog ukusnog namaza, pripremili smo vam idealan recept za kremastu paštetu od tune, koja je gotova u samo nekoliko minuta, donosi Stil
Sastojci:
200 grama tune iz konzerve
50 grama narezanog crvenog luka
dvije jušne žlice limunovog soka
25 grama narezanih sušenih rajčica
deset listova bosiljka
pola šalice majoneze
dvije jušne žlice maslaca
papar
oko 50 grama grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
Priprema:
Ocijedite tunu iz ulja te je ubacite u blender. Dodajte sve ostale sastojke i izblendajte u paštetu. Isprobavajte paštetu te dodajte limunov sok i majonezu kako biste teksturu i okus prilagodili svojim preferencijama. Kada dobijete homogenu smjesu, pokrijte je plastičnom folijom i stavite u frižider na par sati. Paštetu poslužite u staklenoj ili keramičkoj posudi, uz maslinovo ulje.