Iako se uz kuhanje uvijek veže i eksperimentiranje, postoje i brojni kuharski trikovi koji bi vam mogli uvelike pojednostavniti i olakšati kuhanje.
Svaka osoba koja se s vremena na vrijeme nađe u kuhinji ima neku svoju tajnu kuhanja. Ili dvije, ili mnoge, ako pitate iskusne kuhare, otkriva boredpanda.com, a prenosi Slobodna Dalmacija.
Ovo su neke od najzanimljivijih:
1.Režete ljute papričice i ne želite kasnije nesretnu nezgodu u kupaonici (mokriti, mijenjati kontaktne leće i slično)? Kada je rezanje gotovo, utrljajte s rukama malo neutralnog ulja (biljnog), pa operite s malo sapuna za suđe. Kapsaicin , začinjena kemikalija u paprici, se veže s uljem, a zatim se sapun za posuđe brine za ulje na vašim rukama.
2. Nikad nisam pokušala miješati maslac i soja umak u istom jelu sve dok nisam bila u kasnim dvadesetima, ali nakon što sam to probala, brzo je postala jedna od mojih omiljenih kombinacija okusa. Izvrsna je u gotovo svakom slanom jelu. Posebno dobro djeluje s gljivama.
3. Kad režete brokulu ili cvjetaču, okrenite je naopako.
Zatim rotirajte dokrežete dio stabljike. Ovaj način je puno manje neuredan nego presjeći cvjetni dio s vrha. I dobijete jako lijepe cvjetiće
4. Prašak za pecivo na piletini daje ekstra hrskavu kožicu
5. Ako su vaša juha ili gulaš preslani, malo octa to obično uravnoteži, piše boredpanda.com.