StoryEditorOCM
GastroBRZO I JEDNOSTAVNO

Donosimo vam ričetu za odličan kolač od šljiva, priprema ne uzima puno vremena, a može vam ostati sočan nekoliko dana

Piše MOZAIK SD
10. rujna 2022. - 11:10

Ovo je kolač koji ćete poželjeti jesti za doručak, ručak i večeru ili uz kavu. Toliko je sočan da vam se prsti doslovno lijepe za njega.

Ako volite malo intenzivnije okuse đumbira i šljiva nemojte štedjeti na njemu. Kolač se vrlo jednostavno priprema, a ako ga prekrijete i čuvate u prijanjajućoj foliji ili plastičnoj posudici mogao bi vam ostati tako sočan i nekoliko dana. Ovaj kolač može prilično dugo stajati, tako da, jednog kad ga napravite, imat ćete ga za par dana, piše Dobra hrana.

image
Shutterstock

SASTOJCI:

Za nadjev:

500 g šljiva

50 g šećera

2 žličice naribanog đumbira

malo anisa

2 žlice meda

1 vanilin šećer

1 žličica cimeta

Za tijesto:

120 g glatkog brašna

50 g šećera

1 vanilin šećer

2 vrećice praška za pecivo

malo soli

250 ml mlijeka

125 g otopljenog maslaca

PRIPREMA:

Šljive prepolovite i odstranite im koštice. Dodajte im šećer, vanilin šećer, naribani đumbir, anis, med i cimet. Sve dobro promiješajte i pustite da odstoji 30 minuta. Za tijesto pomiješajte brašno sa šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i soli. Dodajte mlijeko i rastopljeni maslac. Sve dobro promiješajte. U namašćenu posudu stavite tijesto pa na njega poredajte šljive. Pecite sat vremena na 180 stupnjeva.

20. travanj 2024 08:29