StoryEditorOCM
ZagoraSTRAVA POD PROZORIMA

Stanovnici Brnaza svjedoče o tragediji: ‘Audi s migrantima doletio brzinom od 150 na sat. Zamalo se zabio u kolonu!‘

Piše Toni Paštar
16. svibnja 2024. - 08:38
SD na licu mjesta
Skrećući prema Sinju, vozač je, vjerojatno zbog prevelike brzine, izgubio kontrolu i prednjim lijevim dijelom automobila izravno udario u masivni kameni ogradni zid kod trafostaniceToni Paštar/

Bježeći pred policijom, automobil marke Audi karavan, poljskih registracijskih oznaka, prepun ilegalnih migranata, u četvrtak oko 7 sati u punoj se brzini zabio u ogradni zid trafostanice kod raskrsnice Sinj – Split – Trilj u Brnazama.

Od siline udara, poginule su četiri osobe, a svi ostali putnici pretrpjeli su ozljede. Prema neslužbenim informacijama, život su izgubili vozač i trojica putnika, a među njima i 14-godišnjak. Svi ilegalni migranti su iranski državljani.

Prvu medicinsku pomoć na mjestu nesreće pružili su im djelatnici sinjske i triljske ispostave Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije koji su u rekordno kratkom roku stigli na mjestu udesa, zajedno s brojnim pripadnicima policije i vatrogascima. U pomoć kolegama pristigao je i liječnik iz Brnaza koji stanuje nedaleko od lokacije tragedije.

Bili smo na mjestu događaja, na udaljenosti koliko nam je bilo dopušteno od strane policajaca, ali nitko nije želio dijeliti bilo kakve informacije. Stoga nam je, za sada, ostao nepoznat broj migranata u Audiju, čije je vozilo i tko je njime upravljao kao i o kakvim se sve ozljedama stradali radi.

Vidjeli smo da su ozlijeđeni s mjesta nesreće vozilom Hitne medicinske pomoći upućeni na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar u Splitu.

Uz pomoć osoba koje su se zatekle u blizini mjesta tragedije saznali smo da je vozač Audi s migrantima velikom brzinom, bježeći pred policijom, dojurio do križanja državnih cesta Sinj – Trilj – Split u Brnazama, i to iz smjera Trilja. Prema neslužbenim informacijama s terena, automobil je vozio brzinom do gotovo 150 kilometara na sat.

Skrećući prema Sinju, vozač je, vjerojatno zbog prevelike brzine, izgubio kontrolu i prednjim lijevim dijelom automobila izravno udario u masivni kameni ogradni zid kod trafostanice.

Prava je sreća u ovoj velikoj tragediji što u nekontroliranom kretanju vozila pri izlasku s križanja na cestu Sinj – Split nije udario u vozila koja su se, zbog jutarnje "špice" i odlazaka brojnih Cetinjana na posao, u školu i službe, u neprekinutoj koloni kretala prema Splitu kao i u ona koja su se kretala prema Sinju.

Zbog ukazivanja pomoći stradalima i očevida u kojem sudjeluju policijski foreničari i predstavnici Županijskog državnog odvjetništva u Splitu došlo je do velikog usporavanja u prometu pa su protok vozila u oba smjera regulirali policajci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 07:24