stdClass Object ( [id] => 1344506 [title] => Bum-bum Bulj: Je li Miro Bulj s prodajom ‘Ređije‘ prešao politički Rubikon? Zašto je prešutio ponudu Fortenove? [alias] => bum-bum-bulj-je-li-miro-bulj-s-prodajom-redije-presao-politicki-rubikon-zasto-je-presutio-ponudu-fortenove [catid] => 251 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Iako to, naravno, neće priznati, najveća dosadašnja pogreška političara Mira Bulja bila je pobjeda na izborima za gradonačelnika Sinja.

Razvojačeni branitelj, koji se "snašao" za povoljniju mirovinu nego bi mu inače pripadala, a onda i za druge benefite koji su iz "snalaženja" proizišli, uključujući i stan, koji se posljednjih godina u javnosti često pojavljuje s crvenom beretkom 4. gardijske brigade, u kojoj nije bio u ratnim bitkama, već joj je kao profesionalni vojnik pristupio u miru, naučio je vrhunski plivati u političkim vodama Sinja, Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske kao - oporbenjak.

Što mu i nije bilo teško zbog brojnih društvenih anomalija pa je uz malo truda i neupitno snažan politički instinkt lako osvajao javnu vidljivost i naklonost hrvatskih birača.

Počeo je kao predsjednik Vijeća mjesnog odbora u rodnom Suhaču, višestruko je na različitim listama i koalicijama biran u Gradsko vijeće Sinja, a kada je pravilno procijenio da je prikupio dovoljnu naklonost birača, izabran je u Hrvatski sabor kao nezavisni na listi tek rođenog Mosta.

Na posljednjim saborskim izborima za zastupnika je izabran treći put uzastopce. Na lokalnim izborima prije dvije i po godine vagao je između kandidature za župana i gradonačelnika Sinja. Odlučio se kandidirati za vijećnika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije i čelnika alkarskoga grada. Uspješno je ostvario oba cilja.

---

image

Jedna od zgrada ‘Ređije‘...


 

Nikola Vilić/Cropix
---

Prije izbora za gradonačelnika Miro Bulj je, osim kratko vrijeme u Karamarkovoj i još kraće u prvoj Plenkovićevoj Vladi, bio oporba. A opće je poznato, neupitno dokazano, da je razlika između dužnosti vlasti i oporbe neusporediva. Oni na vlasti, ma kakvi bili, prisiljeni su donositi konkretne odluke.

Za razliku od njih, oporbi ostaje komoditet kritike vlasti iznoseći svoja mišljenja i rješenja, pri čemu je glavni cilj kod građana stvoriti odijum prema aktualnoj vlasti i u pravilu lažnim tvrdnjama i obećanjima pridobiti ih za sebe kako bi oni zasjeli na lokalno, regionalno ili državno kormilo.

Sav taj put prošao je Miro Bulj. Dok je politička opcija kojoj pripada u dva navrata neslavno završila rolu sudjelovanja u vlasti, gdje je Bulj zbog marginalne uloge ostao neokrznut, njegov dolazak na dužnost sinjskoga gradonačelnika doveo ga je na svakodnevnu vjetrometinu. Našao se u zamijenjenim ulogama.

Dok je kao oporbenjak uz puno buke prozivao i napadao vladajuće, kao gradonačelnik postao je meta vlastite oporbe. Kojoj je u protekle dvije i po godine, otkako je zasjeo na čelnu dužnost alkarskoga grada, kao na pladnju iz dana u dan servirao i previše materijala da ga se proziva i napada.

Sada je već bjelodano da od njegovih izbornih obećanja neće biti bogznašto ostvareno. Izostanak rezultata, koje je obećavao, nastoji prekriti podjelom gradskog poreznog novca kroz razna socijalna i druga davanja kupujući tako naklonost nemalog dijela građana.

---

image

U kompleksu je pet kamenih zgrada, a "Euroviba" kao vlasnik kompleksa "Ređije" uputila je gradskoj upravi dopis kojim im nudi prvokup za svih pet zgrada, kao zaštićeno kulturno dobro, za ukupni iznos od 5.942.254 kuna

Nikola Vilić/Cropix
---

Miro Bulj je u Sinju izvršna vlast, ali i u gradskom predstavničkom tijelu vodi glavnu riječ. Većina u Gradskom vijeću diže ruke kako on kaže. Uz jednog vijećnika SDP-a ima sigurnu većinu, ali kada zagusti, pojavljuje se rezervni "žetončić". Glavno je pitanje je li Miro Bulj prešao Rubikom oko prvokupa "Režije duhana", u Sinju znane kao "Ređija"?

Je li u uvjerenju da je on i nitko drugi sinjski alfa i omega pomiješao nadležnosti pa je u odlučivanju o ponuđenom prvokupu toga zaštićenog kulturnog dobra uz svoje izvršne posegnuo i za nepripadajućim predstavničkim ovlastima? Svojim (ne)činjenjima gradonačelnik Bulj ujedinio je donedavno nepomirljivu oporbu u sinjskom Gradskom vijeću koja će zajedničkim zahtjevom izboriti održavanje izvanredne tematske sjednice na kojoj će se raspravljati o Buljevoj ulozi oko "Ređije".

Aferu oko "Ređije" prva je razotkrila Slobodna Dalmacija. Na mail potpisnika ovih redaka stigla je, kao i toliko puta ranije, anonimna kaznena prijava, a glavna adresa na koju je upućena bio je USKOK.

U prijavi se izravno okrivljavalo gradonačelnika Bulja da je "milijunski vrijedne zgrade usred Sinja, prostor bivše ‘Ređije‘ kod ‘Konzuma‘, koje su zaštićeno kulturno dobro, kriomice i bez znanja Gradskog vijeća, koje je s obzirom na vrijednost zgrada jedino nadležno donijeti odluku o prodaji i odricanju od prvokupa, prepustio privatnicima i krupnom kapitalu. Sumnjamo u mutna posla, na zloupotrebu položaja gradonačelnika, namještanje poslova i pogodovanje za vlastiti džep. Provedite istragu i imat ćete što naći" - stajalo je u prijavi potpisanoj "Razočarani narod Sinja".

---

image

Kompleks kamenih zgrada u centru Sinja pored ‘SuperKonzuma‘ koje su pripadale nekadašnjoj ‘Režiji duhana‘ u Austro-Ugarskoj
 

Nikola Vilić/Cropix
---

U Sinju se već mjesecima prije u kuloarima pričalo da je "Ređija" promijenila vlasnika, da ju je od tvrtke "Euroviba" u sastavu Fortenove kupio jedan uspješan poduzetnik iz Hrvaca, sa splitskom adresom.

O kaznenoj prijavi i prodaji "Ređije" kontaktirali smo gradonačelnika Bulja koji nam je, na prvu, kazao: "Znam da se razgovaralo o tome, ali to je bilo davno. Ne sjećam se da sam davao bilo kakvu suglasnost ili da sam nešto oko toga potpisivao."

Nedugo poslije elektroničkom poštom dostavio nam je cijeli paket dokumenata iz kojih se moglo iščitati da je 9. ožujka 2020. godine na adresu Grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva državne imovine "Euroviba" kao vlasnik kompleksa "Ređije" uputila dopis kojim im nudi prvokup za svih pet zgrada, kao zaštićeno kulturno dobro, za pojedinačne iznose od 185.943 kuna do 1.820.000 kuna, odnosno za ukupni iznos od 5.942.254 kuna.

U istom mjesecu ta je tema pripremljena za Gradsko vijeće. U materijalu koji je u našem posjedu stoji zaključak: "Gradsko vijeće grada Sinja očituje se da Grad Sinj nije zainteresiran za pravo prvokupa ponuđenog kulturnog dobra."

---

image

Sinjani su, prvi put, za vrijeme mandata gradonačelnice Kristine Križanac propustili kupiti kompleks "Ređije"

Paun Paunović/Cropix
---

Bilo je to vrijeme najrigidnijih protupandemijskih mjera oko koronavirusa pa se redovne sjednice Gradskog vijeća nisu održavale. Tako spomenuti materijal nikada nije došao na Gradsko vijeće. Sinjani su, u to vrijeme pod vodstvom gradonačelnice Kristine Križanac, propustili kupiti kompleks "Ređije" iako je gradski proračun evidentirao milijunske viškove prihoda nad rashodima.

Istom prigodom gradonačelnik Bulj nam je kazao da je 14. siječnja 2022. godine na adresu Fortenova Grupe uputio pismo namjere kojim je iskazao interes Grada Sinja za kupnju četiriju od strane "Eurovibe" prije ponuđene zgrade i dio još jedne. Gradonačelnik Sinja je, kaže, od Fortenove tražio razgovor na tu temu. U izjavi, koju je ponovio i na lokalnom radiju, ustvrdio je da Fortenova nije odgovorila na njegovo traženje. Što nije bilo točno.

Bučno prebacujući odgovornost na prethodnu gradsku vlast što je Grad Sinj ostao bez kompleksa "Ređije", Bulj je zatajio da su mu iz Fortenove ne samo odgovorili, nego i ponovno dostavili ponudu o prvokupu, kao i da je on na tu temu poslije pisma koji je uputio 14. siječnja dobio i drugu ponudu o pravu prvokupa te putovao u Zagreb i o svemu razgovarao.

Nakon prvog teksta u "Slobodnoj", gradonačelnik Bulj se na temu "Ređije" svojim sugrađanima obratio preko lokalnog radija. Lako je bilo zapaziti da je tom prigodom sinjski gradonačelnik bio neuobičajeno skrušen, ni blizu svojim uobičajenim javnim istupima u kojima žestoko proziva i napada svoje suparnike.

I ovom prilikom je prozvao svoje prethodnike, ali puno mirnije, s manje decibela, tek kao pokušaj da sve otkloni od sebe, naročito ono što mu se stavlja na teret u anonimnoj kaznenoj prijavi. Miro Bulj pritom nije kazao ni dio onoga vezanog za kupoprodaju "Ređije", a u čemu su sudjelovali on osobno i njegovi suradnici. Zašto je prešutio, zna samo on....

(NASTAVAK SLIJEDI)

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SINJSKI DOSJE (1) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => SINJSKI DOSJE (1) 2 0 7550 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-12-02 10:36:32 [created_by] => 3221 [created_by_alias] => Toni Paštar [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-12-04 06:39:11 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-12-04 06:39:11 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 251 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Dalmatinske zagore. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, zagora [secure] => 0 [page_title] => Zagora [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Bum-bum Bulj: Je li Miro Bulj s prodajom 'Ređije' prešao politički Rubikon? Zašto je prešutio ponudu Fortenove? page_title=Bum-bum Bulj: Je li Miro Bulj s prodajom 'Ređije' prešao politički Rubikon? Zašto je prešutio ponudu Fortenove? [metakey] => Ređija, Prvokup, Sinjski gradonačelnik, Miro Bulj [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/12\/02\/18900996.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/02\/14077562.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/02\/26155562.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/02\/26155560.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/02\/26155563.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Bulj u Kninu na proslavi Dana \u2018Oluje\u2018 2021.<\/p>","

Sinjani su, prvi put, za vrijeme mandata gradona\u010delnice Kristine Kri\u017eanac\u00a0propustili kupiti kompleks \u201dRe\u0111ije\u201d<\/p>","

U kompleksu je pet kamenih zgrada, a \u201dEuroviba\u201d kao vlasnik kompleksa \u201dRe\u0111ije\u201d uputila je gradskoj upravi dopis kojim im nudi prvokup za svih pet zgrada, kao za\u0161ti\u0107eno kulturno\u00a0dobro, za ukupni iznos od 5.942.254 kuna<\/p>","

Jedna od zgrada \u2018Re\u0111ije\u2018...<\/p>\n\n


\n\u00a0<\/p>","

Kompleks kamenih zgrada u centru Sinja pored \u2018SuperKonzuma\u2018 koje su pripadale nekada\u0161njoj \u2018Re\u017eiji duhana\u2018 u Austro-Ugarskoj
\n\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1282","hd_18900996_1920.jpg":"1920x1080","k_18900996_1280.jpg":"1280x1280","k_18900996_1024.jpg":"1024x1024","k_18900996_640.jpg":"640x640","k_18900996_480.jpg":"480x480","k_18900996_340.jpg":"340x340","k_18900996_220.jpg":"220x220","o_18900996_1280.jpg":"1280x854","o_18900996_1024.jpg":"1024x683","o_18900996_640.jpg":"640x427","o_18900996_480.jpg":"480x320","o_18900996_340.jpg":"340x227","o_18900996_220.jpg":"220x146","h_18900996_1280.jpg":"1280x854","h_18900996_1024.jpg":"1024x683","h_18900996_640.jpg":"640x427","h_18900996_480.jpg":"480x320","h_18900996_340.jpg":"340x227","h_18900996_220.jpg":"220x147","pp_18900996_1280.jpg":"1280x1628","pp_18900996_1024.jpg":"1024x1303","pp_18900996_640.jpg":"640x814","pp_18900996_480.jpg":"480x611","pp_18900996_340.jpg":"340x432","pp_18900996_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1429","hd_14077562_1920.jpg":"1920x1080","k_14077562_1280.jpg":"1280x1280","k_14077562_1024.jpg":"1024x1024","k_14077562_640.jpg":"640x640","k_14077562_480.jpg":"480x480","k_14077562_340.jpg":"340x340","k_14077562_220.jpg":"220x220","o_14077562_1280.jpg":"1280x952","o_14077562_1024.jpg":"1024x762","o_14077562_640.jpg":"640x476","o_14077562_480.jpg":"480x357","o_14077562_340.jpg":"340x253","o_14077562_220.jpg":"220x163","h_14077562_1280.jpg":"1280x854","h_14077562_1024.jpg":"1024x683","h_14077562_640.jpg":"640x427","h_14077562_480.jpg":"480x320","h_14077562_340.jpg":"340x227","h_14077562_220.jpg":"220x147","pp_14077562_1280.jpg":"1280x1628","pp_14077562_1024.jpg":"1024x1303","pp_14077562_640.jpg":"640x814","pp_14077562_480.jpg":"480x611","pp_14077562_340.jpg":"340x432","pp_14077562_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_26155562_1920.jpg":"1920x1080","k_26155562_1280.jpg":"1280x1280","k_26155562_1024.jpg":"1024x1024","k_26155562_640.jpg":"640x640","k_26155562_480.jpg":"480x480","k_26155562_340.jpg":"340x340","k_26155562_220.jpg":"220x220","o_26155562_1280.jpg":"1280x851","o_26155562_1024.jpg":"1024x681","o_26155562_640.jpg":"640x425","o_26155562_480.jpg":"480x319","o_26155562_340.jpg":"340x226","o_26155562_220.jpg":"220x146","h_26155562_1280.jpg":"1280x854","h_26155562_1024.jpg":"1024x683","h_26155562_640.jpg":"640x427","h_26155562_480.jpg":"480x320","h_26155562_340.jpg":"340x227","h_26155562_220.jpg":"220x147","pp_26155562_1280.jpg":"1280x1628","pp_26155562_1024.jpg":"1024x1303","pp_26155562_640.jpg":"640x814","pp_26155562_480.jpg":"480x611","pp_26155562_340.jpg":"340x432","pp_26155562_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_26155560_1920.jpg":"1920x1080","k_26155560_1280.jpg":"1280x1280","k_26155560_1024.jpg":"1024x1024","k_26155560_640.jpg":"640x640","k_26155560_480.jpg":"480x480","k_26155560_340.jpg":"340x340","k_26155560_220.jpg":"220x220","o_26155560_1280.jpg":"1280x851","o_26155560_1024.jpg":"1024x681","o_26155560_640.jpg":"640x425","o_26155560_480.jpg":"480x319","o_26155560_340.jpg":"340x226","o_26155560_220.jpg":"220x146","h_26155560_1280.jpg":"1280x854","h_26155560_1024.jpg":"1024x683","h_26155560_640.jpg":"640x427","h_26155560_480.jpg":"480x320","h_26155560_340.jpg":"340x227","h_26155560_220.jpg":"220x147","pp_26155560_1280.jpg":"1280x1628","pp_26155560_1024.jpg":"1024x1303","pp_26155560_640.jpg":"640x814","pp_26155560_480.jpg":"480x611","pp_26155560_340.jpg":"340x432","pp_26155560_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_26155563_1920.jpg":"1920x1080","k_26155563_1280.jpg":"1280x1280","k_26155563_1024.jpg":"1024x1024","k_26155563_640.jpg":"640x640","k_26155563_480.jpg":"480x480","k_26155563_340.jpg":"340x340","k_26155563_220.jpg":"220x220","o_26155563_1280.jpg":"1280x851","o_26155563_1024.jpg":"1024x681","o_26155563_640.jpg":"640x425","o_26155563_480.jpg":"480x319","o_26155563_340.jpg":"340x226","o_26155563_220.jpg":"220x146","h_26155563_1280.jpg":"1280x854","h_26155563_1024.jpg":"1024x683","h_26155563_640.jpg":"640x427","h_26155563_480.jpg":"480x320","h_26155563_340.jpg":"340x227","h_26155563_220.jpg":"220x147","pp_26155563_1280.jpg":"1280x1628","pp_26155563_1024.jpg":"1024x1303","pp_26155563_640.jpg":"640x814","pp_26155563_480.jpg":"480x611","pp_26155563_340.jpg":"340x432","pp_26155563_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 251 [name] => Zagora [alias] => zagora [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 7 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38913838 Threads: 4 Questions: 7135100383 Slow queries: 3314640 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609296356 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/zagora ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /dalmacija/zagora/bum-bum-bulj-je-li-miro-bulj-s-prodajom-redije-presao-politicki-rubikon-zasto-je-presutio-ponudu-fortenove-1344506 [printLink] => /dalmacija/zagora/bum-bum-bulj-je-li-miro-bulj-s-prodajom-redije-presao-politicki-rubikon-zasto-je-presutio-ponudu-fortenove-1344506?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 736621 [name] => Ređija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-14 07:19:13 [main_article_id] => 0 [alias] => redija [link] => /tag/redija ) [1] => stdClass Object ( [id] => 739170 [name] => Prvokup [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-04 07:39:27 [main_article_id] => 0 [alias] => prvokup-0 [link] => /tag/prvokup-0 ) [2] => stdClass Object ( [id] => 739171 [name] => Sinjski gradonačelnik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-04 07:39:27 [main_article_id] => 0 [alias] => sinjski-gradonacelnik [link] => /tag/sinjski-gradonacelnik ) [3] => stdClass Object ( [id] => 410524 [name] => Miro Bulj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => miro-bulj [link] => /tag/miro-bulj ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SINJSKI DOSJE (1) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Bum-bum Bulj: Je li Miro Bulj s prodajom ‘Ređije‘ prešao politički Rubikon? Zašto je prešutio ponudu Fortenove? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3221 [name] => Toni Paštar [username] => toni-pa-tar [email] => toni-pa-tar@sd.hr [password] => $2y$10$fnIsitcCtERHQO9iLG7wKepiKljq83Z5/T8x2eWKQXRVy5Xs2GB2K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/toni-pastar-3221 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1739 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/553f6f1a5809e40cf66c83fb1533812b?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/02/18900996.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/Cropix [mainImageDesc] =>

Bulj u Kninu na proslavi Dana ‘Oluje‘ 2021.

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/02/18900996.jpg [title] =>

Bulj u Kninu na proslavi Dana ‘Oluje‘ 2021.

Tom Dubravec/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/02/14077562.jpg [title] =>

Sinjani su, prvi put, za vrijeme mandata gradonačelnice Kristine Križanac propustili kupiti kompleks ”Ređije”

Paun Paunović/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/02/26155562.jpg [title] =>

U kompleksu je pet kamenih zgrada, a ”Euroviba” kao vlasnik kompleksa ”Ređije” uputila je gradskoj upravi dopis kojim im nudi prvokup za svih pet zgrada, kao zaštićeno kulturno dobro, za ukupni iznos od 5.942.254 kuna

Nikola Vilić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/02/26155560.jpg [title] =>

Jedna od zgrada ‘Ređije‘...


 

Nikola Vilić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/02/26155563.jpg [title] =>

Kompleks kamenih zgrada u centru Sinja pored ‘SuperKonzuma‘ koje su pripadale nekadašnjoj ‘Režiji duhana‘ u Austro-Ugarskoj
 

Nikola Vilić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Iako to, naravno, neće priznati, najveća dosadašnja pogreška političara Mira Bulja bila je pobjeda na izborima za gradonačelnika Sinja.

Razvojačeni branitelj, koji se "snašao" za povoljniju mirovinu nego bi mu inače pripadala, a onda i za druge benefite koji su iz "snalaženja" proizišli, uključujući i stan, koji se posljednjih godina u javnosti često pojavljuje s crvenom beretkom 4. gardijske brigade, u kojoj nije bio u ratnim bitkama, već joj je kao profesionalni vojnik pristupio u miru, naučio je vrhunski plivati u političkim vodama Sinja, Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske kao - oporbenjak.

Što mu i nije bilo teško zbog brojnih društvenih anomalija pa je uz malo truda i neupitno snažan politički instinkt lako osvajao javnu vidljivost i naklonost hrvatskih birača.

Počeo je kao predsjednik Vijeća mjesnog odbora u rodnom Suhaču, višestruko je na različitim listama i koalicijama biran u Gradsko vijeće Sinja, a kada je pravilno procijenio da je prikupio dovoljnu naklonost birača, izabran je u Hrvatski sabor kao nezavisni na listi tek rođenog Mosta.

Na posljednjim saborskim izborima za zastupnika je izabran treći put uzastopce. Na lokalnim izborima prije dvije i po godine vagao je između kandidature za župana i gradonačelnika Sinja. Odlučio se kandidirati za vijećnika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije i čelnika alkarskoga grada. Uspješno je ostvario oba cilja.

---

image

Jedna od zgrada ‘Ređije‘...


 

Nikola Vilić/Cropix
---

Prije izbora za gradonačelnika Miro Bulj je, osim kratko vrijeme u Karamarkovoj i još kraće u prvoj Plenkovićevoj Vladi, bio oporba. A opće je poznato, neupitno dokazano, da je razlika između dužnosti vlasti i oporbe neusporediva. Oni na vlasti, ma kakvi bili, prisiljeni su donositi konkretne odluke.

Za razliku od njih, oporbi ostaje komoditet kritike vlasti iznoseći svoja mišljenja i rješenja, pri čemu je glavni cilj kod građana stvoriti odijum prema aktualnoj vlasti i u pravilu lažnim tvrdnjama i obećanjima pridobiti ih za sebe kako bi oni zasjeli na lokalno, regionalno ili državno kormilo.

Sav taj put prošao je Miro Bulj. Dok je politička opcija kojoj pripada u dva navrata neslavno završila rolu sudjelovanja u vlasti, gdje je Bulj zbog marginalne uloge ostao neokrznut, njegov dolazak na dužnost sinjskoga gradonačelnika doveo ga je na svakodnevnu vjetrometinu. Našao se u zamijenjenim ulogama.

Dok je kao oporbenjak uz puno buke prozivao i napadao vladajuće, kao gradonačelnik postao je meta vlastite oporbe. Kojoj je u protekle dvije i po godine, otkako je zasjeo na čelnu dužnost alkarskoga grada, kao na pladnju iz dana u dan servirao i previše materijala da ga se proziva i napada.

Sada je već bjelodano da od njegovih izbornih obećanja neće biti bogznašto ostvareno. Izostanak rezultata, koje je obećavao, nastoji prekriti podjelom gradskog poreznog novca kroz razna socijalna i druga davanja kupujući tako naklonost nemalog dijela građana.

---

image

U kompleksu je pet kamenih zgrada, a "Euroviba" kao vlasnik kompleksa "Ređije" uputila je gradskoj upravi dopis kojim im nudi prvokup za svih pet zgrada, kao zaštićeno kulturno dobro, za ukupni iznos od 5.942.254 kuna

Nikola Vilić/Cropix
---

Miro Bulj je u Sinju izvršna vlast, ali i u gradskom predstavničkom tijelu vodi glavnu riječ. Većina u Gradskom vijeću diže ruke kako on kaže. Uz jednog vijećnika SDP-a ima sigurnu većinu, ali kada zagusti, pojavljuje se rezervni "žetončić". Glavno je pitanje je li Miro Bulj prešao Rubikom oko prvokupa "Režije duhana", u Sinju znane kao "Ređija"?

Je li u uvjerenju da je on i nitko drugi sinjski alfa i omega pomiješao nadležnosti pa je u odlučivanju o ponuđenom prvokupu toga zaštićenog kulturnog dobra uz svoje izvršne posegnuo i za nepripadajućim predstavničkim ovlastima? Svojim (ne)činjenjima gradonačelnik Bulj ujedinio je donedavno nepomirljivu oporbu u sinjskom Gradskom vijeću koja će zajedničkim zahtjevom izboriti održavanje izvanredne tematske sjednice na kojoj će se raspravljati o Buljevoj ulozi oko "Ređije".

Aferu oko "Ređije" prva je razotkrila Slobodna Dalmacija. Na mail potpisnika ovih redaka stigla je, kao i toliko puta ranije, anonimna kaznena prijava, a glavna adresa na koju je upućena bio je USKOK.

U prijavi se izravno okrivljavalo gradonačelnika Bulja da je "milijunski vrijedne zgrade usred Sinja, prostor bivše ‘Ređije‘ kod ‘Konzuma‘, koje su zaštićeno kulturno dobro, kriomice i bez znanja Gradskog vijeća, koje je s obzirom na vrijednost zgrada jedino nadležno donijeti odluku o prodaji i odricanju od prvokupa, prepustio privatnicima i krupnom kapitalu. Sumnjamo u mutna posla, na zloupotrebu položaja gradonačelnika, namještanje poslova i pogodovanje za vlastiti džep. Provedite istragu i imat ćete što naći" - stajalo je u prijavi potpisanoj "Razočarani narod Sinja".

---

image

Kompleks kamenih zgrada u centru Sinja pored ‘SuperKonzuma‘ koje su pripadale nekadašnjoj ‘Režiji duhana‘ u Austro-Ugarskoj
 

Nikola Vilić/Cropix
---

U Sinju se već mjesecima prije u kuloarima pričalo da je "Ređija" promijenila vlasnika, da ju je od tvrtke "Euroviba" u sastavu Fortenove kupio jedan uspješan poduzetnik iz Hrvaca, sa splitskom adresom.

O kaznenoj prijavi i prodaji "Ređije" kontaktirali smo gradonačelnika Bulja koji nam je, na prvu, kazao: "Znam da se razgovaralo o tome, ali to je bilo davno. Ne sjećam se da sam davao bilo kakvu suglasnost ili da sam nešto oko toga potpisivao."

Nedugo poslije elektroničkom poštom dostavio nam je cijeli paket dokumenata iz kojih se moglo iščitati da je 9. ožujka 2020. godine na adresu Grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva državne imovine "Euroviba" kao vlasnik kompleksa "Ređije" uputila dopis kojim im nudi prvokup za svih pet zgrada, kao zaštićeno kulturno dobro, za pojedinačne iznose od 185.943 kuna do 1.820.000 kuna, odnosno za ukupni iznos od 5.942.254 kuna.

U istom mjesecu ta je tema pripremljena za Gradsko vijeće. U materijalu koji je u našem posjedu stoji zaključak: "Gradsko vijeće grada Sinja očituje se da Grad Sinj nije zainteresiran za pravo prvokupa ponuđenog kulturnog dobra."

---

image

Sinjani su, prvi put, za vrijeme mandata gradonačelnice Kristine Križanac propustili kupiti kompleks "Ređije"

Paun Paunović/Cropix
---

Bilo je to vrijeme najrigidnijih protupandemijskih mjera oko koronavirusa pa se redovne sjednice Gradskog vijeća nisu održavale. Tako spomenuti materijal nikada nije došao na Gradsko vijeće. Sinjani su, u to vrijeme pod vodstvom gradonačelnice Kristine Križanac, propustili kupiti kompleks "Ređije" iako je gradski proračun evidentirao milijunske viškove prihoda nad rashodima.

Istom prigodom gradonačelnik Bulj nam je kazao da je 14. siječnja 2022. godine na adresu Fortenova Grupe uputio pismo namjere kojim je iskazao interes Grada Sinja za kupnju četiriju od strane "Eurovibe" prije ponuđene zgrade i dio još jedne. Gradonačelnik Sinja je, kaže, od Fortenove tražio razgovor na tu temu. U izjavi, koju je ponovio i na lokalnom radiju, ustvrdio je da Fortenova nije odgovorila na njegovo traženje. Što nije bilo točno.

Bučno prebacujući odgovornost na prethodnu gradsku vlast što je Grad Sinj ostao bez kompleksa "Ređije", Bulj je zatajio da su mu iz Fortenove ne samo odgovorili, nego i ponovno dostavili ponudu o prvokupu, kao i da je on na tu temu poslije pisma koji je uputio 14. siječnja dobio i drugu ponudu o pravu prvokupa te putovao u Zagreb i o svemu razgovarao.

Nakon prvog teksta u "Slobodnoj", gradonačelnik Bulj se na temu "Ređije" svojim sugrađanima obratio preko lokalnog radija. Lako je bilo zapaziti da je tom prigodom sinjski gradonačelnik bio neuobičajeno skrušen, ni blizu svojim uobičajenim javnim istupima u kojima žestoko proziva i napada svoje suparnike.

I ovom prilikom je prozvao svoje prethodnike, ali puno mirnije, s manje decibela, tek kao pokušaj da sve otkloni od sebe, naročito ono što mu se stavlja na teret u anonimnoj kaznenoj prijavi. Miro Bulj pritom nije kazao ni dio onoga vezanog za kupoprodaju "Ređije", a u čemu su sudjelovali on osobno i njegovi suradnici. Zašto je prešutio, zna samo on....

(NASTAVAK SLIJEDI)

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/Cropix Paun Paunović/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix
Tom Dubravec/Cropix

Bulj u Kninu na proslavi Dana ‘Oluje‘ 2021.

Paun Paunović/Cropix

Sinjani su, prvi put, za vrijeme mandata gradonačelnice Kristine Križanac propustili kupiti kompleks ”Ređije”

Nikola Vilić/Cropix

U kompleksu je pet kamenih zgrada, a ”Euroviba” kao vlasnik kompleksa ”Ređije” uputila je gradskoj upravi dopis kojim im nudi prvokup za svih pet zgrada, kao zaštićeno kulturno dobro, za ukupni iznos od 5.942.254 kuna

Nikola Vilić/Cropix

Jedna od zgrada ‘Ređije‘...


 

Nikola Vilić/Cropix

Kompleks kamenih zgrada u centru Sinja pored ‘SuperKonzuma‘ koje su pripadale nekadašnjoj ‘Režiji duhana‘ u Austro-Ugarskoj
 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/zagora/bum-bum-bulj-je-li-miro-bulj-s-prodajom-redije-presao-politicki-rubikon-zasto-je-presutio-ponudu-fortenove-1344506 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6b3cac49a93328548d89f52e7f3f32b146626439 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Bum-bum+Bulj%3A+Je+li+Miro+Bulj+s+prodajom+%E2%80%98Re%C4%91ije%E2%80%98+pre%C5%A1ao+politi%C4%8Dki+Rubikon%3F+Za%C5%A1to+je+pre%C5%A1utio+ponudu+Fortenove%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fzagora%2Fbum-bum-bulj-je-li-miro-bulj-s-prodajom-redije-presao-politicki-rubikon-zasto-je-presutio-ponudu-fortenove-1344506 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fzagora%2Fbum-bum-bulj-je-li-miro-bulj-s-prodajom-redije-presao-politicki-rubikon-zasto-je-presutio-ponudu-fortenove-1344506 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SINJSKI DOSJE (1) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
ZagoraSINJSKI DOSJE (1)

Bum-bum Bulj: Je li Miro Bulj s prodajom ‘Ređije‘ prešao politički Rubikon? Zašto je prešutio ponudu Fortenove?

Piše Toni Paštar
4. prosinca 2023. - 07:39

Iako to, naravno, neće priznati, najveća dosadašnja pogreška političara Mira Bulja bila je pobjeda na izborima za gradonačelnika Sinja.

Razvojačeni branitelj, koji se "snašao" za povoljniju mirovinu nego bi mu inače pripadala, a onda i za druge benefite koji su iz "snalaženja" proizišli, uključujući i stan, koji se posljednjih godina u javnosti često pojavljuje s crvenom beretkom 4. gardijske brigade, u kojoj nije bio u ratnim bitkama, već joj je kao profesionalni vojnik pristupio u miru, naučio je vrhunski plivati u političkim vodama Sinja, Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske kao - oporbenjak.

Što mu i nije bilo teško zbog brojnih društvenih anomalija pa je uz malo truda i neupitno snažan politički instinkt lako osvajao javnu vidljivost i naklonost hrvatskih birača...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 22:55