StoryEditorOCM
Dalmacijapotpisan ugovor

Trogirani konačno dobivaju radiologa: liječnik iz BiH stiže za dva dana, Grad mu je riješio stambeno pitanje; Borba s hrvatskom birokracijom trajala je skoro godinu dana

2. listopada 2019. - 09:39

Saga o dovođenju specijalista radiologije iz BiH na rad u trogirsku ispostavu Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije (DZ SDŽ) ipak se bliži kraju.

Liječnik iz BiH zapleo se u gordijski čvor hrvatske birokracije, njegovo 'putovanje' traje već skoro godinu dana: 'Samo molim Boga da mu ne pukne film i pošalje nas sve kvragu!'

Naime, kako doznajemo od Ruže Bilić Kovačević, zamjenice trogirskog gradonačelnika, liječnik bi u Trogiru trebao biti već 4. listopada ove godine.

- U četvrtak smo s ravnateljem DZ SDŽ potpisali ugovor po kojemu se Grad Trogir obvezuju radiologu iz BiH osigurati stan na korištenje, nakon čega više nema nikakvih zapreka da liječnik dođe raditi kod nas. Ja sam odmah nakon potpisivanju tog ugovora o svemu mailom obavijestila liječnika u BiH. On je zahvalio na obavijesti i kako je upravo "ulazio" u dežurstvo, rekao je da će se uskoro javiti - kazala nam je Ruža Blić Kovačević.

Sad kad je sporazum potpisan, liječnik iz BiH moći će dobiti "ključeva stana" i prijaviti svoj boravak u Trogiru, nakon čega će mu početi teći radna dozvola i može krenuti s radom.

I eto, tako je na kraju sve završilo 'hepiendom', svi se sretni i zadovoljni, a svakako nije zgorega napomenuti da je postupak dovođenja radiologa iz BiH, s kojim je prvi kontaktirao još dr. Dragomir Petric, bivši ravnatelj DZ SDŽ, trajao ni manje ni više nego 11 mjeseci, odnosno od studenoga 2018. godine. Toliko o hrvatskoj birokraciji. Za nekoliko dana može se očekivati dolazak radiologa u Trogir. Valjda mu nije dosadilo čekati "sve papire" iz Hrvatske i nadamo se da se nije predomislio.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:48