stdClass Object ( [id] => 1176778 [title] => Uz dugogodišnju bolest, popularni dalmatinski košarkaš suočio se teškom dijagnozom koja bi mnoge pokosila: ‘U subotu su me vratili iz mrtvih, a u nedilju san istrča polumaraton!‘ [alias] => uz-dugogodisnju-bolest-popularni-dalmatinski-kosarkas-suocio-se-teskom-dijagnozom-koja-bi-mnoge-pokosila-u-subotu-su-me-vratili-iz-mrtvih-a-u-nedilju-san-istrca-polumaraton [catid] => 452 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Cukar od sedme godine života, od tad stalno na inzulinu, pa sad prije četiri miseca operira tumor na glavi, dozna uz to i da ima multiplu sklerozu i epilepsiju...

U subotu na našen druženju na Kupresu ga skoro, ono šta se kaže, vratili iz "mrtvih", jer mu je cukar drastično pa. Strašno smo se svi bili pripali... A, on... On 24 sata nakon toga otrča 21 kilometar Splitskog polumaratona.

Pa da to nije čovik o kojen triba ispričat priču, ka primjer svima koje su snašle zdravstvene, životne nedaće, da se može. On je dokaz. To je naš prijatelj, to je naš Čijo, naš Vjeko Mrduljaš!

---

image

'Do sada san sudjelova na dvadesetak utrka, 'naštiman' cukar prije, ako padne u trku nešto izin puten, i to je to...', skromno će Mrduljaš o svojin podvizima

Joško Šupić/Cropix
---

Reći će to ponosno ekipa iz Košarkaškog kluba "Bambina" koji ove godine slave 30 godina postojanja i igre u splitskoj amaterskoj ligi, čiji je i Vjeko član.

- I normalno da smo ga svi oduševljeno dočekali na cilju utrke, na Rivi. Zapravo, ne svi - komentira nam šaljivo 55-godišnji Branimir Matijašević, inače jedan od osnivača "Bambine" i pojašnjava:

- Neki su malo zakasnili jer je Čijo istrča čak petnajstak minuti brže nego šta je to učinija godinu ranije.

Smiju se sva trojica... I Vjeko, i Brane i Andro Bojić koji također već 30-ak godina prijateljuje s njima kroz igru u klubu.

- Sad je smijeh, ali nije nam to jutro na Kupresu bilo lako – govore Čijini dugogodišnji suigrači Brane i Andro, obojica iz Solina.

- Upoznali smo se s Vjekon na košarci, igrali smo skupa sve te amaterske lige, i splitske i hrvatske. Čovik je uvik bija najbolji strijelac di god smo igrali, zna je dat više koševa i od Perasovića i Rađe - drago je prijateljima iz Solina usporedit Vjeku s velikanima hrvatskog sporta.

- Zajedno smo i osvojili splitsku i hrvatsku amatersku ligu. Miljun smo utakmica skupa odigrali, miljun fešta zajedno proveli, feštalo se nakon pobjeda, ali i poraza... Danas su se uz prijateljstva rodila i kumstva, vezali smo se za cili život.

---

image

Branimir Matijašević, Vjeko Mrduljaš i Andro Bojić su duša i tilo 'Bambine', košarkaškog kluba koji je osvojio splitsku i hrvatsku amatersku ligu

Joško Šupić/Cropix
---

Budući da se Vjeko odmalena bori sa cukron, da ima ozbiljnih zdravstvenih problema, proživljavali smo zajedno s njin sve te momente. Jedanput smo ga zbog zdravstvene situacije tili slat doma avionom iz Zagreba, na Plitvicama bi uvik "radila" Coca-cola, čokolada... A, teško je bilo i kad smo doznali da ima tumor na mozgu i da mora na operaciju.

Mi svi plačemo, on jedini stoji uspravno! To je naš Čijo, jak je u glavi i hrabar... Tako je bilo i nakon te subote prije polumaratona – grop u grlu, rečenica stade upola, i Brani i Andri, prokotrljaju se i kapi niz lice, prisjećajući se opet tih teških minuta za sve one koji su tog jutra bili s njima na Kupresu.

- Ajmo, požurimo se, zakasnit ću na balun večeras! – kratku tišinu prekida Vjeko, odmah svojim duhom razvedravajući atmosferu.

- Bavin se sporton otkad san bija dite, i samo takvi život znan. Živin sto na sat, mislin da me to i drži – pridružuje se razgovoru 49-godišnji Splićanin koji je od malih nogu uz balun.

- Zbog zdravstvenih problema nisan se moga profesionalno bavit sporton, ali zato cili život igran amaterski i košarku i mali balun. Osin mojih prijatelja iz "Bambine" tu su i prijatelji s malog baluna i ekipa iz "Vagabunda" di igran zadnjih 15 godina, i oni su mi podrška u svemu.

U ditinjstvu su mi najveća potpora bili mater Desa i danas pokojni otac Frane Mrduljaš, Babo... To nan je obiteljski nadimak od starine. Tako zovu i mene, moga strica, tako su zvali moga dida, pradida i generacije mojih starih prije njih. Tako zovu i mog brata Marina, inače sportskog novinara, koji mi je također uvik podrška - govori Vjeko dok vrti Hajdukov pečatnjak koji stoji uz veru.

---

image
Joško Šupić/Cropix
---

- Prsten je iz sedandeset prve, darova mi ga je otac kad san ima petnajst-šesnajst godina i otad ga nosin jer me cili život vodija na Hajduka, na Stari plac i posli na Poljud. Mislin da u životu nisan propustija sve skupa deset utakmica – ističe Mrduljaš dok ga gledamo s vranjičkog polutoka di smo sili na razgovor.

Prije toga smo na Meterizama "bacili" fotografiranje pod košen, ali, kaže Vjeko, da mu je baba Mikelićka, iz Vranjica, i da se u obližnjoj crkvi svetog Martina krstija tako da smo odabrali - simbolično misto.

- Biće Ines "poludila" kad je čula da iza ovog šta se dogodilo u subotu ideš trčat – dodaje Andro kad smo se spomenili i bračnog prstenja.

- Reka san joj: "Iden sad leć, ako se ujutro buden dobro osjeća iden trčat". Tako je i bilo. Kaže ona, ma di ćeš, nemoj, odgovarala me je, naravno, ali bez sporta ne znan drugačije živit – kaže naš sugovornik i naglašava kako su mu velika potpora i ponos supruga Ines i njihove šinjorine, tri ćeri, 23-godišnja Vana, dvi godine mlađa Sara i 15-godišnja Luce.

- Mislin da san polumaraton istrča za nekih uru i pedeset, pedeset i nešto minuti, tako nekako, nisan siguran. Ma nikad mi nije bija važan rezultat, ne iden da bi otrča neki rekord, kad san proša cilj nisan ni zna koji san, važno je da istrčin.

Do sada san sudjelova na dvadesetak takvih utrka, u Splitu, Plitvicama, na Krki, Omišu..., uvik nekako kroz "zezanje". "Naštiman" cukar prije, ako padne u trku nešto izin puten, i to je to... - skromno će Mrduljaš o svojin podvizima.

- Unatoč svin dijagnozama trudin se živit šta normalnije. Do ovoga s operacijon, u 31 godinu radnog staža nikad nisan bija na bolovanju – priča Vjeko koji zadnjih desetak godina radi u splitskoj podružnici "Makromikro grupe", firmi koja se bavi uredskin materijalon, odakle dobiva potporu u svakom pogledu.

- Sport mi puno pomaže i zahvalan san na tome šta mogu trenirat i igrat jer mislim da bi mi zdravstveno stanje bilo još puno gore. Napravija san u životu puno toga upravo zato šta se nisan ničeg boja, radija san i trudija se koliko san god moga.

I kad san lani sazna za ove nove dijagnoze reka sam likarima: "Dajte, recite šta ću činit, dajte mi način kako ću se s tin borit, jer ja se ne bojin ničega!". Operirali su me, zahvalan san likarima šta je operacija dobro prošla, riješija san se tumora, a za ovo drugo san dobija terapiju...

Sve san savjete prihvatija kako su mi rekli i vratija se prije misec dana opet i na treninge. Nakon izlaska iz bolnice san bija malo u autu, bolila me glava, onda san počeja lagano šetuckat, ja i moj pas. Pomalo... Onda kako je vrime prolazilo malo smo počeli trčkarat, ne brzo, trčkarali bi jedno po ure, pa bi pola ure šetali i tako svaki dan dva, tri sata, nisan ni svjestan bija da san uša u kondiciju i da san možda zbog toga tako brzo i istrča dionice.

---

image

Prijatelji su dočekali svoga Čiju na cilju na Rivi nakon 21 kilometra utrke, a samo dan ranije su ga vraćali u život, jer mu je tijekom druženja drastično pala razina šećera u krvi

Privatni album
---

Izvanredno san se taj dan osjeća... Možda san moga i brže istrčat maraton, ko zna... - pita se Vjeko.

- Možda, ali nemoj nan više tako pokazivat – nasmija ga je Brane, a da je svima baš drago da se vratija na treninge, na njihovu sridu, u šest uri popodne na Dračevcu, drago je svima u klubu. Svi su zdušno pomogli kad je bija u bolnici, prepričavaju nan prijatelji s košarke.

- I naši prijatelji iz "Vitalca" koji igraju termin prije nas, svi su tili pomoć. Šta još reć o Vjeki? Bili smo svi uzbuđeni kad smo vidili da je proša cilj. Nakon šoka u subotu, on u nedilju ujutro istrči polumaraton – ponosan je na svog prijatelja i Andro.

- Vjeku znan cili život i ne priznaje da je iko bolji od njega u bilo kojen sportu, to ga vjerovatno gura dalje, gura tako i nas, cilu ekipu, vučemo jedni druge naprid...

"Ma ne može nam niko ništa" - uvik nas tako bodri, i zato smo sad svi skupa bili tu za njega, ka šta je i on za nas... – priča i 49-godišnji Andro.

- Ne mogu ni opisat koliko je tu emocija bilo kad je Vjeko bija u bolnici i kad se vratija, svi su ga tili pozdravit, zaželit mu sritan povratak, jer on van je baš jedno veliko sportsko srce. Tako da će sada samo još jače zakucat u svima nama jer će cila ekipa, prijašnji i sadašnji članovi, proslaviti zajedno 30 godina druženja uz košarku - zaključuje Brane.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SPORTSKO SRCE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => SPORTSKO SRCE 2 0 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-03-07 09:57:46 [created_by] => 3181 [created_by_alias] => Mia Sesartić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-03-18 13:39:55 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-03-18 13:39:55 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 62 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 452 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti s dalmatinskih otoka. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, otoci [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => S mora i kraja [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/03\/07\/21138280.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/07\/21138272.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/07\/21138276.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/07\/21138274.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/07\/21138282.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/07\/21138286.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/07\/21138288.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/07\/21177566.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/07\/21177590.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Privatni album","Privatni album"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

'Do sada san sudjelova na dvadesetak utrka, 'na\u0161timan' cukar prije, ako padne u trku ne\u0161to izin puten, i to je to...', skromno \u0107e Mrdulja\u0161 o svojin podvizima<\/p>\n","

Branimir Matija\u0161evi\u0107, Vjeko Mrdulja\u0161 i Andro Boji\u0107 su du\u0161a i tilo 'Bambine', ko\u0161arka\u0161kog kluba koji je osvojio splitsku i hrvatsku amatersku ligu<\/p>\n","","","","","","

Prijatelji su do\u010dekali svoga \u010ciju na cilju na Rivi nakon 21 kilometra utrke, a samo dan ranije su ga vra\u0107ali u \u017eivot, jer mu je tijekom dru\u017eenja drasti\u010dno pala razina \u0161e\u0107era u krvi<\/p>\n","

Podr\u0161ka Vjeki ekipe s treninga da se vrati \u0161to prije na parket kad je bio u bolnici<\/p>\n"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1760","hd_21138280_1920.jpg":"1920x1080","k_21138280_1280.jpg":"1280x1280","k_21138280_1024.jpg":"1024x1024","k_21138280_640.jpg":"640x640","k_21138280_480.jpg":"480x480","k_21138280_340.jpg":"340x340","k_21138280_220.jpg":"220x220","o_21138280_1280.jpg":"1280x1173","o_21138280_1024.jpg":"1024x938","o_21138280_640.jpg":"640x586","o_21138280_480.jpg":"480x440","o_21138280_340.jpg":"340x311","o_21138280_220.jpg":"220x201","h_21138280_1280.jpg":"1280x854","h_21138280_1024.jpg":"1024x683","h_21138280_640.jpg":"640x427","h_21138280_480.jpg":"480x320","h_21138280_340.jpg":"340x227","h_21138280_220.jpg":"220x147","pp_21138280_1280.jpg":"1006x1280","pp_21138280_1024.jpg":"805x1024","pp_21138280_640.jpg":"503x640","pp_21138280_480.jpg":"377x480","pp_21138280_340.jpg":"267x340","pp_21138280_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1285","hd_21138272_1920.jpg":"1920x1080","k_21138272_1280.jpg":"1280x1280","k_21138272_1024.jpg":"1024x1024","k_21138272_640.jpg":"640x640","k_21138272_480.jpg":"480x480","k_21138272_340.jpg":"340x340","k_21138272_220.jpg":"220x220","o_21138272_1280.jpg":"1280x856","o_21138272_1024.jpg":"1024x685","o_21138272_640.jpg":"640x428","o_21138272_480.jpg":"480x321","o_21138272_340.jpg":"340x227","o_21138272_220.jpg":"220x147","h_21138272_1280.jpg":"1280x854","h_21138272_1024.jpg":"1024x683","h_21138272_640.jpg":"640x427","h_21138272_480.jpg":"480x320","h_21138272_340.jpg":"340x227","h_21138272_220.jpg":"220x147","pp_21138272_1280.jpg":"1006x1280","pp_21138272_1024.jpg":"805x1024","pp_21138272_640.jpg":"503x640","pp_21138272_480.jpg":"377x480","pp_21138272_340.jpg":"267x340","pp_21138272_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2598","hd_21138276_1920.jpg":"1920x1080","k_21138276_1280.jpg":"1280x1280","k_21138276_1024.jpg":"1024x1024","k_21138276_640.jpg":"640x640","k_21138276_480.jpg":"480x480","k_21138276_340.jpg":"340x340","k_21138276_220.jpg":"220x220","o_21138276_1280.jpg":"1280x1732","o_21138276_1024.jpg":"1024x1385","o_21138276_640.jpg":"640x866","o_21138276_480.jpg":"480x649","o_21138276_340.jpg":"340x460","o_21138276_220.jpg":"220x297","h_21138276_1280.jpg":"1280x854","h_21138276_1024.jpg":"1024x683","h_21138276_640.jpg":"640x427","h_21138276_480.jpg":"480x320","h_21138276_340.jpg":"340x227","h_21138276_220.jpg":"220x147","pp_21138276_1280.jpg":"1006x1280","pp_21138276_1024.jpg":"805x1024","pp_21138276_640.jpg":"503x640","pp_21138276_480.jpg":"377x480","pp_21138276_340.jpg":"267x340","pp_21138276_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2905","hd_21138274_1920.jpg":"1920x1080","k_21138274_1280.jpg":"1280x1280","k_21138274_1024.jpg":"1024x1024","k_21138274_640.jpg":"640x640","k_21138274_480.jpg":"480x480","k_21138274_340.jpg":"340x340","k_21138274_220.jpg":"220x220","o_21138274_1280.jpg":"1280x1936","o_21138274_1024.jpg":"1024x1549","o_21138274_640.jpg":"640x968","o_21138274_480.jpg":"480x726","o_21138274_340.jpg":"340x514","o_21138274_220.jpg":"220x332","h_21138274_1280.jpg":"1280x854","h_21138274_1024.jpg":"1024x683","h_21138274_640.jpg":"640x427","h_21138274_480.jpg":"480x320","h_21138274_340.jpg":"340x227","h_21138274_220.jpg":"220x147","pp_21138274_1280.jpg":"1006x1280","pp_21138274_1024.jpg":"805x1024","pp_21138274_640.jpg":"503x640","pp_21138274_480.jpg":"377x480","pp_21138274_340.jpg":"267x340","pp_21138274_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1512","hd_21138282_1920.jpg":"1920x1080","k_21138282_1280.jpg":"1280x1280","k_21138282_1024.jpg":"1024x1024","k_21138282_640.jpg":"640x640","k_21138282_480.jpg":"480x480","k_21138282_340.jpg":"340x340","k_21138282_220.jpg":"220x220","o_21138282_1280.jpg":"1280x1008","o_21138282_1024.jpg":"1024x806","o_21138282_640.jpg":"640x504","o_21138282_480.jpg":"480x378","o_21138282_340.jpg":"340x267","o_21138282_220.jpg":"220x173","h_21138282_1280.jpg":"1280x854","h_21138282_1024.jpg":"1024x683","h_21138282_640.jpg":"640x427","h_21138282_480.jpg":"480x320","h_21138282_340.jpg":"340x227","h_21138282_220.jpg":"220x147","pp_21138282_1280.jpg":"1006x1280","pp_21138282_1024.jpg":"805x1024","pp_21138282_640.jpg":"503x640","pp_21138282_480.jpg":"377x480","pp_21138282_340.jpg":"267x340","pp_21138282_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1395","hd_21138286_1920.jpg":"1920x1080","k_21138286_1280.jpg":"1280x1280","k_21138286_1024.jpg":"1024x1024","k_21138286_640.jpg":"640x640","k_21138286_480.jpg":"480x480","k_21138286_340.jpg":"340x340","k_21138286_220.jpg":"220x220","o_21138286_1280.jpg":"1280x930","o_21138286_1024.jpg":"1024x744","o_21138286_640.jpg":"640x465","o_21138286_480.jpg":"480x348","o_21138286_340.jpg":"340x247","o_21138286_220.jpg":"220x159","h_21138286_1280.jpg":"1280x854","h_21138286_1024.jpg":"1024x683","h_21138286_640.jpg":"640x427","h_21138286_480.jpg":"480x320","h_21138286_340.jpg":"340x227","h_21138286_220.jpg":"220x147","pp_21138286_1280.jpg":"1006x1280","pp_21138286_1024.jpg":"805x1024","pp_21138286_640.jpg":"503x640","pp_21138286_480.jpg":"377x480","pp_21138286_340.jpg":"267x340","pp_21138286_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x3264","hd_21138288_1920.jpg":"1920x1080","k_21138288_1280.jpg":"1280x1280","k_21138288_1024.jpg":"1024x1024","k_21138288_640.jpg":"640x640","k_21138288_480.jpg":"480x480","k_21138288_340.jpg":"340x340","k_21138288_220.jpg":"220x220","o_21138288_1280.jpg":"1280x2176","o_21138288_1024.jpg":"1024x1740","o_21138288_640.jpg":"640x1088","o_21138288_480.jpg":"480x816","o_21138288_340.jpg":"340x578","o_21138288_220.jpg":"220x374","h_21138288_1280.jpg":"1280x854","h_21138288_1024.jpg":"1024x683","h_21138288_640.jpg":"640x427","h_21138288_480.jpg":"480x320","h_21138288_340.jpg":"340x227","h_21138288_220.jpg":"220x147","pp_21138288_1280.jpg":"1006x1280","pp_21138288_1024.jpg":"805x1024","pp_21138288_640.jpg":"503x640","pp_21138288_480.jpg":"377x480","pp_21138288_340.jpg":"267x340","pp_21138288_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1600x1200","hd_21177566_1920.jpg":"1920x1080","k_21177566_1280.jpg":"1280x1280","k_21177566_1024.jpg":"1024x1024","k_21177566_640.jpg":"640x640","k_21177566_480.jpg":"480x480","k_21177566_340.jpg":"340x340","k_21177566_220.jpg":"220x220","o_21177566_1280.jpg":"1280x960","o_21177566_1024.jpg":"1024x768","o_21177566_640.jpg":"640x480","o_21177566_480.jpg":"480x360","o_21177566_340.jpg":"340x255","o_21177566_220.jpg":"220x165","h_21177566_1280.jpg":"1280x854","h_21177566_1024.jpg":"1024x683","h_21177566_640.jpg":"640x427","h_21177566_480.jpg":"480x320","h_21177566_340.jpg":"340x227","h_21177566_220.jpg":"220x147","pp_21177566_1280.jpg":"1006x1280","pp_21177566_1024.jpg":"805x1024","pp_21177566_640.jpg":"503x640","pp_21177566_480.jpg":"377x480","pp_21177566_340.jpg":"267x340","pp_21177566_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1600x1200","hd_21177590_1920.jpg":"1920x1080","k_21177590_1280.jpg":"1280x1280","k_21177590_1024.jpg":"1024x1024","k_21177590_640.jpg":"640x640","k_21177590_480.jpg":"480x480","k_21177590_340.jpg":"340x340","k_21177590_220.jpg":"220x220","o_21177590_1280.jpg":"1280x960","o_21177590_1024.jpg":"1024x768","o_21177590_640.jpg":"640x480","o_21177590_480.jpg":"480x360","o_21177590_340.jpg":"340x255","o_21177590_220.jpg":"220x165","h_21177590_1280.jpg":"1280x854","h_21177590_1024.jpg":"1024x683","h_21177590_640.jpg":"640x427","h_21177590_480.jpg":"480x320","h_21177590_340.jpg":"340x227","h_21177590_220.jpg":"220x147","pp_21177590_1280.jpg":"1006x1280","pp_21177590_1024.jpg":"805x1024","pp_21177590_640.jpg":"503x640","pp_21177590_480.jpg":"377x480","pp_21177590_340.jpg":"267x340","pp_21177590_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 452 [name] => S mora i kraja [alias] => s-mora-i-kraja [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 7 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7653572 Threads: 2 Questions: 1554274470 Slow queries: 4737742 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111303055 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 58 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/s-mora-i-kraja ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 452 [name] => S mora i kraja [alias] => s-mora-i-kraja [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/s-mora-i-kraja ) ) [link] => /dalmacija/s-mora-i-kraja/uz-dugogodisnju-bolest-popularni-dalmatinski-kosarkas-suocio-se-teskom-dijagnozom-koja-bi-mnoge-pokosila-u-subotu-su-me-vratili-iz-mrtvih-a-u-nedilju-san-istrca-polumaraton-1176778 [printLink] => /dalmacija/s-mora-i-kraja/uz-dugogodisnju-bolest-popularni-dalmatinski-kosarkas-suocio-se-teskom-dijagnozom-koja-bi-mnoge-pokosila-u-subotu-su-me-vratili-iz-mrtvih-a-u-nedilju-san-istrca-polumaraton-1176778?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 531831 [name] => Splitski maraton [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-02-07 07:28:33 [main_article_id] => 0 [alias] => splitski-maraton [link] => /tag/splitski-maraton ) [1] => stdClass Object ( [id] => 226228 [name] => Dalmacija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dalmacija [link] => /tag/dalmacija ) [2] => stdClass Object ( [id] => 670975 [name] => košarka, amaterska liga [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-03-18 14:40:21 [main_article_id] => 0 [alias] => kosarka-amaterska-liga [link] => /tag/kosarka-amaterska-liga ) [3] => stdClass Object ( [id] => 670976 [name] => dijabetes, tumor na mozgu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-03-18 14:40:21 [main_article_id] => 0 [alias] => dijabetes-tumor-na-mozgu [link] => /tag/dijabetes-tumor-na-mozgu ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SPORTSKO SRCE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Uz dugogodišnju bolest, popularni dalmatinski košarkaš suočio se teškom dijagnozom koja bi mnoge pokosila: ‘U subotu su me vratili iz mrtvih, a u nedilju san istrča polumaraton!‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3181 [name] => Mia Sesartić [username] => mia-sesarti [email] => mia-sesarti@sd.hr [password] => $2y$10$5yqkcXmNavQ7A1ldN53X1ert4syjCl58.iADXCCJWFRzBSAJIEjxi [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/mia-sesartic-3181 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1699 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a68f3ebaa5281e99cdf838997048a352?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/07/21138280.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Joško Šupić/Cropix [mainImageDesc] =>

'Do sada san sudjelova na dvadesetak utrka, 'naštiman' cukar prije, ako padne u trku nešto izin puten, i to je to...', skromno će Mrduljaš o svojin podvizima

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/07/21138280.jpg [title] =>

'Do sada san sudjelova na dvadesetak utrka, 'naštiman' cukar prije, ako padne u trku nešto izin puten, i to je to...', skromno će Mrduljaš o svojin podvizima

Joško Šupić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/07/21138272.jpg [title] =>

Branimir Matijašević, Vjeko Mrduljaš i Andro Bojić su duša i tilo 'Bambine', košarkaškog kluba koji je osvojio splitsku i hrvatsku amatersku ligu

Joško Šupić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/07/21138276.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/07/21138274.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/07/21138282.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/07/21138286.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/07/21138288.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/07/21177566.jpg [title] =>

Prijatelji su dočekali svoga Čiju na cilju na Rivi nakon 21 kilometra utrke, a samo dan ranije su ga vraćali u život, jer mu je tijekom druženja drastično pala razina šećera u krvi

Privatni album ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/07/21177590.jpg [title] =>

Podrška Vjeki ekipe s treninga da se vrati što prije na parket kad je bio u bolnici

Privatni album ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Cukar od sedme godine života, od tad stalno na inzulinu, pa sad prije četiri miseca operira tumor na glavi, dozna uz to i da ima multiplu sklerozu i epilepsiju...

U subotu na našen druženju na Kupresu ga skoro, ono šta se kaže, vratili iz "mrtvih", jer mu je cukar drastično pa. Strašno smo se svi bili pripali... A, on... On 24 sata nakon toga otrča 21 kilometar Splitskog polumaratona.

Pa da to nije čovik o kojen triba ispričat priču, ka primjer svima koje su snašle zdravstvene, životne nedaće, da se može. On je dokaz. To je naš prijatelj, to je naš Čijo, naš Vjeko Mrduljaš!

---

image

'Do sada san sudjelova na dvadesetak utrka, 'naštiman' cukar prije, ako padne u trku nešto izin puten, i to je to...', skromno će Mrduljaš o svojin podvizima

Joško Šupić/Cropix
---

Reći će to ponosno ekipa iz Košarkaškog kluba "Bambina" koji ove godine slave 30 godina postojanja i igre u splitskoj amaterskoj ligi, čiji je i Vjeko član.

- I normalno da smo ga svi oduševljeno dočekali na cilju utrke, na Rivi. Zapravo, ne svi - komentira nam šaljivo 55-godišnji Branimir Matijašević, inače jedan od osnivača "Bambine" i pojašnjava:

- Neki su malo zakasnili jer je Čijo istrča čak petnajstak minuti brže nego šta je to učinija godinu ranije.

Smiju se sva trojica... I Vjeko, i Brane i Andro Bojić koji također već 30-ak godina prijateljuje s njima kroz igru u klubu.

- Sad je smijeh, ali nije nam to jutro na Kupresu bilo lako – govore Čijini dugogodišnji suigrači Brane i Andro, obojica iz Solina.

- Upoznali smo se s Vjekon na košarci, igrali smo skupa sve te amaterske lige, i splitske i hrvatske. Čovik je uvik bija najbolji strijelac di god smo igrali, zna je dat više koševa i od Perasovića i Rađe - drago je prijateljima iz Solina usporedit Vjeku s velikanima hrvatskog sporta.

- Zajedno smo i osvojili splitsku i hrvatsku amatersku ligu. Miljun smo utakmica skupa odigrali, miljun fešta zajedno proveli, feštalo se nakon pobjeda, ali i poraza... Danas su se uz prijateljstva rodila i kumstva, vezali smo se za cili život.

---

image

Branimir Matijašević, Vjeko Mrduljaš i Andro Bojić su duša i tilo 'Bambine', košarkaškog kluba koji je osvojio splitsku i hrvatsku amatersku ligu

Joško Šupić/Cropix
---

Budući da se Vjeko odmalena bori sa cukron, da ima ozbiljnih zdravstvenih problema, proživljavali smo zajedno s njin sve te momente. Jedanput smo ga zbog zdravstvene situacije tili slat doma avionom iz Zagreba, na Plitvicama bi uvik "radila" Coca-cola, čokolada... A, teško je bilo i kad smo doznali da ima tumor na mozgu i da mora na operaciju.

Mi svi plačemo, on jedini stoji uspravno! To je naš Čijo, jak je u glavi i hrabar... Tako je bilo i nakon te subote prije polumaratona – grop u grlu, rečenica stade upola, i Brani i Andri, prokotrljaju se i kapi niz lice, prisjećajući se opet tih teških minuta za sve one koji su tog jutra bili s njima na Kupresu.

- Ajmo, požurimo se, zakasnit ću na balun večeras! – kratku tišinu prekida Vjeko, odmah svojim duhom razvedravajući atmosferu.

- Bavin se sporton otkad san bija dite, i samo takvi život znan. Živin sto na sat, mislin da me to i drži – pridružuje se razgovoru 49-godišnji Splićanin koji je od malih nogu uz balun.

- Zbog zdravstvenih problema nisan se moga profesionalno bavit sporton, ali zato cili život igran amaterski i košarku i mali balun. Osin mojih prijatelja iz "Bambine" tu su i prijatelji s malog baluna i ekipa iz "Vagabunda" di igran zadnjih 15 godina, i oni su mi podrška u svemu.

U ditinjstvu su mi najveća potpora bili mater Desa i danas pokojni otac Frane Mrduljaš, Babo... To nan je obiteljski nadimak od starine. Tako zovu i mene, moga strica, tako su zvali moga dida, pradida i generacije mojih starih prije njih. Tako zovu i mog brata Marina, inače sportskog novinara, koji mi je također uvik podrška - govori Vjeko dok vrti Hajdukov pečatnjak koji stoji uz veru.

---

image
Joško Šupić/Cropix
---

- Prsten je iz sedandeset prve, darova mi ga je otac kad san ima petnajst-šesnajst godina i otad ga nosin jer me cili život vodija na Hajduka, na Stari plac i posli na Poljud. Mislin da u životu nisan propustija sve skupa deset utakmica – ističe Mrduljaš dok ga gledamo s vranjičkog polutoka di smo sili na razgovor.

Prije toga smo na Meterizama "bacili" fotografiranje pod košen, ali, kaže Vjeko, da mu je baba Mikelićka, iz Vranjica, i da se u obližnjoj crkvi svetog Martina krstija tako da smo odabrali - simbolično misto.

- Biće Ines "poludila" kad je čula da iza ovog šta se dogodilo u subotu ideš trčat – dodaje Andro kad smo se spomenili i bračnog prstenja.

- Reka san joj: "Iden sad leć, ako se ujutro buden dobro osjeća iden trčat". Tako je i bilo. Kaže ona, ma di ćeš, nemoj, odgovarala me je, naravno, ali bez sporta ne znan drugačije živit – kaže naš sugovornik i naglašava kako su mu velika potpora i ponos supruga Ines i njihove šinjorine, tri ćeri, 23-godišnja Vana, dvi godine mlađa Sara i 15-godišnja Luce.

- Mislin da san polumaraton istrča za nekih uru i pedeset, pedeset i nešto minuti, tako nekako, nisan siguran. Ma nikad mi nije bija važan rezultat, ne iden da bi otrča neki rekord, kad san proša cilj nisan ni zna koji san, važno je da istrčin.

Do sada san sudjelova na dvadesetak takvih utrka, u Splitu, Plitvicama, na Krki, Omišu..., uvik nekako kroz "zezanje". "Naštiman" cukar prije, ako padne u trku nešto izin puten, i to je to... - skromno će Mrduljaš o svojin podvizima.

- Unatoč svin dijagnozama trudin se živit šta normalnije. Do ovoga s operacijon, u 31 godinu radnog staža nikad nisan bija na bolovanju – priča Vjeko koji zadnjih desetak godina radi u splitskoj podružnici "Makromikro grupe", firmi koja se bavi uredskin materijalon, odakle dobiva potporu u svakom pogledu.

- Sport mi puno pomaže i zahvalan san na tome šta mogu trenirat i igrat jer mislim da bi mi zdravstveno stanje bilo još puno gore. Napravija san u životu puno toga upravo zato šta se nisan ničeg boja, radija san i trudija se koliko san god moga.

I kad san lani sazna za ove nove dijagnoze reka sam likarima: "Dajte, recite šta ću činit, dajte mi način kako ću se s tin borit, jer ja se ne bojin ničega!". Operirali su me, zahvalan san likarima šta je operacija dobro prošla, riješija san se tumora, a za ovo drugo san dobija terapiju...

Sve san savjete prihvatija kako su mi rekli i vratija se prije misec dana opet i na treninge. Nakon izlaska iz bolnice san bija malo u autu, bolila me glava, onda san počeja lagano šetuckat, ja i moj pas. Pomalo... Onda kako je vrime prolazilo malo smo počeli trčkarat, ne brzo, trčkarali bi jedno po ure, pa bi pola ure šetali i tako svaki dan dva, tri sata, nisan ni svjestan bija da san uša u kondiciju i da san možda zbog toga tako brzo i istrča dionice.

---

image

Prijatelji su dočekali svoga Čiju na cilju na Rivi nakon 21 kilometra utrke, a samo dan ranije su ga vraćali u život, jer mu je tijekom druženja drastično pala razina šećera u krvi

Privatni album
---

Izvanredno san se taj dan osjeća... Možda san moga i brže istrčat maraton, ko zna... - pita se Vjeko.

- Možda, ali nemoj nan više tako pokazivat – nasmija ga je Brane, a da je svima baš drago da se vratija na treninge, na njihovu sridu, u šest uri popodne na Dračevcu, drago je svima u klubu. Svi su zdušno pomogli kad je bija u bolnici, prepričavaju nan prijatelji s košarke.

- I naši prijatelji iz "Vitalca" koji igraju termin prije nas, svi su tili pomoć. Šta još reć o Vjeki? Bili smo svi uzbuđeni kad smo vidili da je proša cilj. Nakon šoka u subotu, on u nedilju ujutro istrči polumaraton – ponosan je na svog prijatelja i Andro.

- Vjeku znan cili život i ne priznaje da je iko bolji od njega u bilo kojen sportu, to ga vjerovatno gura dalje, gura tako i nas, cilu ekipu, vučemo jedni druge naprid...

"Ma ne može nam niko ništa" - uvik nas tako bodri, i zato smo sad svi skupa bili tu za njega, ka šta je i on za nas... – priča i 49-godišnji Andro.

- Ne mogu ni opisat koliko je tu emocija bilo kad je Vjeko bija u bolnici i kad se vratija, svi su ga tili pozdravit, zaželit mu sritan povratak, jer on van je baš jedno veliko sportsko srce. Tako da će sada samo još jače zakucat u svima nama jer će cila ekipa, prijašnji i sadašnji članovi, proslaviti zajedno 30 godina druženja uz košarku - zaključuje Brane.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Privatni album Privatni album
Joško Šupić/Cropix

'Do sada san sudjelova na dvadesetak utrka, 'naštiman' cukar prije, ako padne u trku nešto izin puten, i to je to...', skromno će Mrduljaš o svojin podvizima

Joško Šupić/Cropix

Branimir Matijašević, Vjeko Mrduljaš i Andro Bojić su duša i tilo 'Bambine', košarkaškog kluba koji je osvojio splitsku i hrvatsku amatersku ligu

Privatni album

Prijatelji su dočekali svoga Čiju na cilju na Rivi nakon 21 kilometra utrke, a samo dan ranije su ga vraćali u život, jer mu je tijekom druženja drastično pala razina šećera u krvi

Privatni album

Podrška Vjeki ekipe s treninga da se vrati što prije na parket kad je bio u bolnici

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/s-mora-i-kraja/uz-dugogodisnju-bolest-popularni-dalmatinski-kosarkas-suocio-se-teskom-dijagnozom-koja-bi-mnoge-pokosila-u-subotu-su-me-vratili-iz-mrtvih-a-u-nedilju-san-istrca-polumaraton-1176778 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=516379d33e09883c72ab89b59fb0e556374868fc [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Uz+dugogodi%C5%A1nju+bolest%2C+popularni+dalmatinski+ko%C5%A1arka%C5%A1+suo%C4%8Dio+se+te%C5%A1kom+dijagnozom+koja+bi+mnoge+pokosila%3A+%E2%80%98U+subotu+su+me+vratili+iz+mrtvih%2C+a+u+nedilju+san+istr%C4%8Da+polumaraton%21%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fs-mora-i-kraja%2Fuz-dugogodisnju-bolest-popularni-dalmatinski-kosarkas-suocio-se-teskom-dijagnozom-koja-bi-mnoge-pokosila-u-subotu-su-me-vratili-iz-mrtvih-a-u-nedilju-san-istrca-polumaraton-1176778 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fs-mora-i-kraja%2Fuz-dugogodisnju-bolest-popularni-dalmatinski-kosarkas-suocio-se-teskom-dijagnozom-koja-bi-mnoge-pokosila-u-subotu-su-me-vratili-iz-mrtvih-a-u-nedilju-san-istrca-polumaraton-1176778 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SPORTSKO SRCE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
S mora i krajaSPORTSKO SRCE

Uz dugogodišnju bolest, popularni dalmatinski košarkaš suočio se teškom dijagnozom koja bi mnoge pokosila: ‘U subotu su me vratili iz mrtvih, a u nedilju san istrča polumaraton!‘

Piše Mia Sesartić
18. ožujka 2022. - 14:39
'Do sada san sudjelova na dvadesetak utrka, 'naštiman' cukar prije, ako padne u trku nešto izin puten, i to je to...', skromno će Mrduljaš o svojin podvizimaJoško Šupić/Cropix

Cukar od sedme godine života, od tad stalno na inzulinu, pa sad prije četiri miseca operira tumor na glavi, dozna uz to i da ima multiplu sklerozu i epilepsiju...

U subotu na našen druženju na Kupresu ga skoro, ono šta se kaže, vratili iz "mrtvih", jer mu je cukar drastično pa. Strašno smo se svi bili pripali... A, on... On 24 sata nakon toga otrča 21 kilometar Splitskog polumaratona.

Pa da to nije čovik o kojen triba ispričat priču, ka primjer svima koje su snašle zdravstvene, životne nedaće, da se može. On je dokaz. To je naš prijatelj, to je naš Čijo, naš Vjeko Mrduljaš!

Reći će to ponosno ekipa iz Košarkaškog kluba "Bambina" koji ove godine slave 30 godina postojanja i igre u splitskoj amaterskoj ligi, čiji je i Vjeko član.

- I nor...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 23:15