StoryEditorOCM
S mora i krajaMobilita Evolva

Tvrtka koja je žalbom blokirala izgradnju dionice autoceste do Dubrovnika: ‘Samo štitimo svoje poslovne interese‘

Piše DALMACIJA SD
10. lipnja 2024. - 12:00

Nakon objave članka "Moćna splitska tvrtka u suradnji s Kinezima blokirala državi milijunski posao! Najskuplja dionica Dalmatine na čekanju", javili su nam se iz tvrtke Mobilita Evolva d.o.o. te nam poslali priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

„Iz objavljenog članaka te posebice samog naslova stječe se dojam da društvo Mobilita Evolva d.o.o., Zagreb, zajedno s preostalim članovima zajednice ponuditelja Geoprojekt d.d. Split i China Railway Enyuan Engineering Group, bezrazložno blokira strateški projekt Republike Hrvatske i Hrvatskih autocesta d.o.o.

Navedeno je u potpunosti netočno s obzirom na to da je naš isključivi interes da navedeni projekt krene čim prije te da ga mi i izvodimo te s tim u svezi napominjemo da je temeljem prve odluke o odabiru od 21.02.2024. upravo naša zajednica ponuditelja bila odabrana za izradu projektne dokumentacije s cijenom ponude od otprilike 300.000 eura nižom od sada izabrane zajednice ponuditelja.

Na jednak način kako je i prethodno sada odabrana zajednica ponuditelja ZG-Projekt d.o.o. Zagreb i BBD - Bridge & Building Design d.o.o. Zagreb koristila pravni lijek za zaštitu svojih poslovnih interesa te se žalila na odluku o odabiru pred Državnom komisijom za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) kojom je naša zajednica ponuditelja bila odabrana te blokirala postupak nabave za punih 40 dana, tj. od 29.02.2024. do 08.04.2024. godine, naša zajednica ponuditelja nastoji zaštititi svoje poslovne interese, a sve u skladu sa zakonskim pravima i obvezama koje nam stoje na raspolaganju.

S obzirom na to da je žalbeni postupak u tijeku, i kako ne bismo utjecali na postupak u tijeku, nismo u mogućnosti iznositi pravna stajališta te žalbene navode iznijete u žalbi, ali isti zasigurno nemaju za cilj blokiranje projekta kako se to iz Vašeg članka pogrešno da zaključiti.

Možemo samo reći da smatramo da su naši žalbeni navodi osnovani te da će dopustiti promjenu odluke Naručitelja u korist naše zajednice ponuditelja.

S poštovanjem,

Una Vidović,

direktor

MOBILITA EVOLVA d.o.o.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 12:04