StoryEditorOCM

Načelnik zadarske pomorske policije opisao dramatičnu akciju spašavanja mladih ribara: ‘Da smo zakasnili koju minutu...‘

Piše dalmacija sd
9. prosinca 2023. - 20:32

Teška tragedija okončala je dramatičnu potragu na moru. Tijelo mladog ribara pronađeno je nakon sati intenzivne potrage.

Mladić je s trojicom prijatelja sudjelovao u noćnom ribolovu kod Paškog mosta, kada je, nažalost, došlo do havarije, a on je završio u moru i nije se više pojavio na površini. Istraga je u tijeku, a sve okolnosti nesreće se istražuju.

Naložena je obdukcija tijela nesretnog mladića, čije će rezultate saznati nakon što se utvrde okolnosti njegovog utapanja.

Situaciju je iz luke Gaženica prokomentirao Roman Landeka, načelnik Postaje pomorske policije Zadar.

"Iza tri sata zaprimljena je dojava o pomorskoj nesreći sjeverno od Paškog mosta. Odmah su izašli policijski službenici i sve raspoložive snage. Pronašli su unesrećene mladiće i pružili im svu moguću pomoć i doslovce ih nosili nekoliko stotina metara do pružanja prve medicinske pomoći. Dali su im svoju odjeću kako bi ih utoplili s obzirom na to da su bili dosta pothlađeni i iscrpljeni. Minute su doslovno bile važne s obzirom na njihovu iscrpljenost i pothlađenost, a akcija je trajala manje od sat vremena", rekao je za RTL Landeka.

Dodao je kako i dalje traje potraga za drugim ribarom iz mjesta Vrsi, pa dao neke savjete kolegama unesrećenih.

"Treba pratiti uvjete i stanje na moru, pratiti vremensku prognozu, pridržavati se pravila sigurne plovidbe i neka sa sobom imaju pojaseve za spašavanje kako ne bi došlo do tragičnog događaja. Tijekom 2023. godine bili smo uključeni u 45 slučajeva, bilo traganja i spašavanja, prijevozu bolesnika ili pomorskim nesrećama", poručio je Landeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 22:32