StoryEditorOCM
S mora i krajaSUDAR NA PAGU

Kaštelanski poduzetnik, prijavljen za varanje klijenata, osumnjičen za izazivanje teške nesreće; žena se bori za život

Piše Božana Sviličić
4. lipnja 2024. - 08:32
Mještani već dugo izražavaju nezadovoljstvo Vinkovićevim ponašanjem navodeći kako je poznat po obijesnoj vožnji i bahatom ponašanju. On je i vlasnik kluba ‘Ambasada‘ u NovaljiTomislav Krišto/Cropix/Ilustracija

Pažanka (49) koja je u petak navečer s teškim tjelesnim ozlijedama primljena u Opću bolnicu zadar nakon prometne nesreće na dionici između Paga i Šimuna još se bori za život.

Ozlijede opasne po život zadobila je u nesreći, kada je 27-godišnji vozač automobila zagrebačkih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Novalje prema Pagu, prilikom pretjecanja udario u njezin automobil zadarskih "tablica" koji je 49-godišnjakinja vozila iz suprotnog smjera.

Prema prvim informacijama iz policije, 27-godišnjak je nepropisno pretjecao preko pune crte nakon čega je u "škarama" udario u osobno vozilo kojim je upravljala žena s Paga.

Od siline udara njezin automobil udario je u drugo vozilo, a potom se i više puta prevrnuo. Trenutno se nalazi u kritičnom stanju i liječnici se bore za njen život.

Vozač automobila zagrebačkih oznaka, 27-godišnji hrvatski državljanin, podvrgnut je kriminalističkom istraživanju zbog sumnje na izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o Ivanu Vinkoviću, vlasniku i direktoru rent-a-car agencije "Vintax" iz Kaštel Štafilića.

Lokalni stanovnici već dugo izražavaju nezadovoljstvo njegovim ponašanjem navodeći kako je poznat po obijesnoj vožnji i bahatom ponašanju. Vinković je također vlasnik kluba "Ambasada" u Novalji.

U siječnju ove godine, kazneno ga je prijavila Policijska uprava splitsko-dalmatinska nakon što je kriminalističkom obradom utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je obavljao autorizaciju novčanih depozita prilikom sklapanja ugovora sa svojim klijentima, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Depoziti nisu vraćani u roku od 30 dana od povratka vozila, čime je oštetio svoje klijente. Policijska prijava navodi kako je tvrtka "Vintax" vršila autorizaciju depozita u iznosima od 1000 do 2000 tisuće eura, a potom ih nije vraćala u zakonskom roku.

Direktor ‘Vintaxa‘ prijavljen za 20 kaznenih djela: splitska policija ne staje na tome, DORH-u se javio niz klijenata

Javilo nam se još očajnih turista kojima rent-a car ne vraća pologe, poručuju im da se strpe: ‘Ne znamo kome dugujemo‘

Stanovnici Paga i okolice izrazili su ogorčenost zbog ove nesreće, kao i zbog ranijih incidenata povezanih s Vinkovićem. U policiji su potvrdili kako je riječ o osobi koja ima više kaznenih djela i prekršaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 21:46