StoryEditorOCM
S mora i kraja‘POMEO‘ IH KOMBIJEM

Cure detalji o tragediji na Dalmatini: poginuli Nepalci radili su u Splitu; doznajemo što je vozač izjavio na policiji

Piše Božana Sviličić
27. listopada 2023. - 15:52

Vozač D.I. (22), koji je bio za upravljačem kombija ogulinskih registracija koji se sumjiči da je u četvrtak u 4.25 sati na autocesti A1 nedaleko od čvora Gospić zbog neprilagođene brzine usmrtio državljane Nepala na motociklu zadarskih "tablica" ispitan je u petak u Policijskoj postaji Gospić.

Prema informacijama zadarskog odvjetnika Davora Ukalovića, vozačeva branitelja, 22-godišnjak se u policiji aktivno branio i odgovarao na pitanja, iako je u teškom psihičkom stanju.

- Odmah nakon ispitivanja u policiji, 22-godišnjak je prepraćen u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu gdje će se ispitati, nakon čega će se zakazati ročište kod suca istrage – rekao je odvjetnik Ukalović ponavljajući kako 22-godišnjak nije bježao s mjesta nesreće već je tamo dočekao Hitnu pomoć.

Neslužbeno doznajemo kako su dvojica nepalskih državljana, u dobi od 26 i 24 godine, bili smješteni u Ninu i Vrsima, ali su radili za jednu tvrtku u Splitu, ne u Zadru. Zasad još nije službeno poznato o kojoj je tvrtki bila riječ. Vozač kombija se sumnjiči za kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći.

Nakon očevida je utvrđeno da je zbog prevelike brzine prednjim dijelom kombija udario u stražnji dio motocikla kojim je upravljao 26-godišnji Nepalac, nakon čega su on i 24-godišnjak, njegov sudržavljanin, pali s motocikla, te uslijed zadobivenih ozljeda stradali na mjestu događaja.

Prema informacijama iz Policijske uprave ličko-senjske, 22-godišnjak koji je prouzročio prometnu nesreću napustio je mjesto događaja, a da nije pružio pomoć osobama.

Očevidom je utvrđeno i da su zbog nemogućnosti izbjegavanja naleta, na tijelo smrtno stradale osobe naletjela još dva vozila koja su se potom zaustavila na kolniku. 

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu naložilo je provođenje obdukcije smrtno stradalih sudionika prometne nesreće, izuzimanje krvi i urina 22-godišnjaka za kojega se sumnja da je upravljao kombijem koji je uzrokovao prometnu nesreću, a čiji je identitet utvrđen poduzimanjem dodatnih izvida. U tijeku su daljnji izvidi i dokazne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće.

Tijekom kriminalističkog istraživanja također je utvrđeno da je u teretnom vozilu prevozio četiri prostorna metra ogrjevnog drveta za koja nije posjedovao dokumentaciju. Drva su mu oduzeta, a njemu će zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o šumama biti dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju.

Nadalje je utvrđeno i da 22-godišnjak neprijavljeno boravi na adresi i da nema važeću osobnu iskaznicu, te mu je zbog počinjenih prekršaja uručen obavezni prekršajni nalog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 08:24