StoryEditorOCM
S mora i krajaVELIKI PROBLEMI

Blaženko Boban obišao sva poplavljena područja u županiji: ‘Čak ni najstariji stanovnici ne pamte ovakav svibanj‘

Piše DALMACIJA SD
17. svibnja 2023. - 17:46

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić obišli su u srijedu poplavljena područja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, piše Dalmacija.hr.

U Vrgorcu su u društvu državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Tugomira Majdaka i gradonačelnika Mile Ercega obišli tamošnje polje Jezero i Rastok.

"Jezero je poplavljeno na oko 30%, a Rastok na oko 50% površine. Posebno je specifično da ni najstariji stanovnici ne pamte da je polje poplavilo ovako u mjesecu svibnju“, izjavio je župan Boban. Dodao je kako se prirodna nepogoda ne može procjenjivati dok se voda ne povuče. "Tada će povjerenstvo Grada Vrgorca izići na teren, snimiti stanje i temeljem njihove procjene uputiti nama u Splitsko-dalmatinsku županiju zahtjev kako bismo mi mogli reagirati“, dodao je. 

Mještani vrgoračkog kraja očekuju i dodatne probleme prilikom povlačenja vode kada bi trebale uslijediti i više temperature, zbog čega se javlja mogućnost određenih bolesti na poljoprivrednim nasadima. 

Župan se na jezeru Peruća upoznao s načinom na koji se voda ispušta iz jezera. "Kako sada stvari stoje, stanje je stabilizirano i Cetina je u svom toku. Nema nikakvih dodatnih problema. Obišli smo i određena područja u polju te smo se uvjerili kako za sada nema problema“, zaključio je župan.

image
Dalmacija.hr
image
Dalmacija.hr
image
Dalmacija.hr
image
Dalmacija.hr
image
Dalmacija.hr
image
Dalmacija.hr
image
Dalmacija.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:59