StoryEditorOCM
OtociSVE (NI)JE PO ZAKONU

Tvrtka ‘A1‘ na brzinu postavila ‘antene‘ na krov poznatog hvarskog hotela, građani negoduju: Sve službe se prave da ništa ne znaju, a mi smo ugroženi!

Piše Mirko Crnčević
3. prosinca 2021. - 10:51
Hvar, 031221. 'A1 Hrvatska' je s pomocu dizalice na krovu hotela 'Bodul' u Hvaru instalirao golemi sanduk s elektronickom opremom, Na slici je trenutak podizanja sanduka,Mirko Crncevic

Hvarski vijećnici su na inicijativu grupe građana prvi u Hrvatskoj donijeli odluku da se obustavi uvođenje baznih stanica telekomunikacijske infrastrukture 5G tehnologije na području te jedinice lokalne samouprave, dok se ne dokaže da ona nema negativan utjecaj na ljude i okolinu.

No, sve to prikupljanje lokalnih političkih bodova jednim je potezom preskočio mobilni operater "A1 Hrvatska", koji se doslovno "ušuljao" u Križnu luku i pomoću autodizalice na krovu hotela "Bodul" iz sustava kompanije "Sunčani Hvar", postavio veliki sanduk s komunikacijskom opremom.

Građani su se odmah pobunili, dio ih je zabrinut za svoje zdravlje, drugi smatraju da uređaj narušava izgled tog dijela Hvara, a iznajmljivači se žale da će postavljena konstrukcija zakloniti turistima pogled na more, čim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:10