StoryEditorOCM
Otoci‘CROATIA REDIVIVA‘

Selca na Braču poklonila se Luki Paljetku: ‘Na smotri ‘ča-kaj-što‘ sudjelovao je 20 puta i ostavio neizbrisiv trag‘

Piše Ivan Ugrin
17. svibnja 2024. - 18:22

Povodom odlaska velikog hrvatskog pjesnika Luka Paljetka, u Selcima na otoku Braču koja već 34 godine održavaju jezičnopjesničku smotru "Croatia rediviva ča-kaj-što", na kojoj je Luko poetski i kritički sudjelovao skoro 20 puta, održan je spomen njemu u čast.

U organizaciji Osnovne škole Selca, Općine Selca, te Udruge Croatia rediviva na glavnom trgu pred Zidom od poezije na kojemu je i Paljetkova mramorna ploča iz 1996. s uklesanim stihovima (Ljubiti pa u drugom tijelu ka sebi rasti), školska djeca Lukovim su pjesmama 15. svibnja obilježili njegovo preminuće.

Uz cvijeće i svijeće, te prigodne besjede (predstavnici Škole, Općine, Udruge Croatia rediviva) Selčani su izrazili svoju ljubav zaslužnome pjesniku Luki Paljetku, koji se nesebično ugradio u svehrvatsku "ča-kaj-što" smotru.

Zahvalni na njegovu velikom književnom i jezičnom daru, zaželjevši mu vječnu slavu, kao i pokoj tijelu i duši pred morem u Dubrovniku, gdje će otpočinuti - domaći puk izrazio je uvjerenje da je Lukovo djelo živo i moćno u hrvatskoj književnosti, i da će trajati dokle god je hrvatskoga naroda i hrvatskoga jezika.

image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 18:43