StoryEditor
Otocidobre vijesti

Na Braču osmi dan zaredom nema novozaraženih, još se čekaju rezultati za 64 uzorka. Dr. Šerić: Idemo naprijed, ali ništa ne želimo prepuštati slučaju

Piše Ivica Radić
21. svibnja 2020. - 15:52
Ivica Radić

Na Braču osmi dan uzastopce nije bilo novozaraženih koronavirusom što upućuje kako će stroge mjere koje su na snazi uskoro olabaviti.

Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo od 28 analiziranih uzoraka svi su negativno pa je broj inficiranih osoba ostao na 40.

Dan ranije je objavljeno kako je analizirano 66 uzoraka i svi su, također, bili negativni. Uglavnom je riječ o djelatnicima koji su zaposleni u tvornici za ulov i preradu ribe 'Sardina' u Postirima.

Još se čekaju rezultati za 64 uzeta uzorka. U samoizolaciji se nalazi 170 osoba i svi su pod stalnim medicinskim nadzorom, a njihovo kretanje kontrolira policija.

- Idemo korak po korak naprijed. Polako, ali sigurno i ništa ne želimo prepuštati slučaju - zadovoljno je kazao glavni brački epidemiolog dr. Nađan Šerić.

Supetarska gradonačelnica Ivana Marković uputila je riječi pohvale na adresu nacionalnog brodara 'Jadrolinije' za uredno i odgovorno održavanje trajektne linije Supetar-Split u uvjetima epidemije bolesti COVID-19.

- Trajekti su dezinficirani, posada opremljena maskama, rukavicama i dezinficijensima. Svi predano i angažirano odrađuju svoj posao, čineći sve što mogu da svakodnevni prijevoz prema otoku protječe što urednije, a upravo to daje putnicima sigurnost da će putovanje i u ovim izvanrednim uvjetima proći u najboljem redu - kazala je Marković, izrazivši optimizam kako će trajekti što prije opet biti puni.

#KORONAVIRUS#BRAČ

Izdvojeno

25. svibanj 2020 16:01