StoryEditor
Obalamršava predsezona

U tri hotela na Rivijeri tijekom blagdana boravilo 116 gostiju: Makarska za Uskrs bila puna - Makarana

Piše Dijana Turić
7. travnja 2021. - 17:41
Ivo Ravlic/Cropix

Korona-kriza i ove je godine u Makarskoj i mjestima na Rivijeri odgodila predsezonu, pa je tako Makarska na Uskrs bila puna uglavnom Makarana jer je u dva otvorena hotela boravilo samo 70 gostiju. Naime, za uskrsne blagdane u Makarskoj su bili otvoreni hoteli "Meteor" i "Biokovo", a u mjestima Rivijere radila je samo baškovoška "Slavia", u kojoj je boravilo 46 gostiju, tako da se na cijeloj Rivijeri u tri hotela odmaralo samo 116 gostiju.
Prema riječima Drage Nosića, direktora hotela "Biokovo" i "Miramare", u hotelu je za uskrsne blagdane boravilo 40-ak domaćih gostiju i slovenskih atletičara.
– Kapacitet nam je 110 soba, koje su 2019. godine za uskrsne blagdane bile redom popunjene. Sada imamo 40 posto gostiju u odnosu na 2019. godinu – kazao je Nosić.
U hotelu "Meteor", koji je vrata otvorio 1. travnja, za blagdane je, kako doznajemo, boravilo 30 gostiju iz Mađarske, Poljske, Češke, Hrvatske i BiH.

Ljeto optimizma

Premda je predsezona jako slaba, Hloverka Novak-Srzić, direktorica TZ-a Makarske, optimistična je za ovo ljeto pa nam je kazala da makarski hoteli imaju najava od svibnja te da će u sezoni biti ostvareno 70 posto prometa od prošle godine, kada je ostvareno 50 posto od rekordne 2019. godine. Tada je za uskrsne blagdane u Makarskoj boravilo 2512 gostiju, a lani samo njih 129.
U Baškoj Vodi je, prema podacima TZ-a Baške Vode, za uskrsne blagdane boravilo oko 100 gostiju, i to iz Hrvatske, BiH i Slovačke, a kako nam kaže direktor TZ-a Ante Jurišić, za uskrsne se blagdane u 2019. godini u Baškoj Vodi odmaralo 437 gostiju.
Kako nam je rekla Đina Ševelj Kotarac, direktorica baškovoške "Slavije", hotel je za blagdane bio popunjen s 46 gostiju, među kojima su bili oni iz Hrvatske, BiH te slovački biciklisti. I to je sve jer u Brelima, Tučepima, Podgori i Gradcu nije bio otvoren nijedan hotel, a što se tiče makarskih hotela, još je pitanje kada će otvoriti vrata prvim gostima.
Kako nam je kazala Marina Josipović, direktorica hotela "Park", za uskrsne blagdane sve su rezervacije bile otkazane.
– U 2019. godini hotel sa 113 soba je u ovo vrijeme bio pun gostiju i ta nam je godina imala jednu od boljih predsezona. Tada smo za blagdane imali od 100 do 150 gostiju – istaknula je Josipović.

image
Ivo Ravlic/Cropix


"Bluesun hoteli" za Uskrs nisu otvarali hotele u Tučepima i Brelima, a prema riječima Stjepka Šošića, direktora upravljanja prihodima "Bluesuna", za Uskrs 2019. godine u "Bluesun hotelima" na Makarskoj je rivijeri boravilo 700 gostiju, od kojih 500 u "Bluesun hotelu Alga" u Tučepima te 200 u "Bluesun hotelu Berulia" u Brelima.
– Radilo se većinom o, za predsezonu tradicionalnim, grupama autobusera iz Njemačke i Austrije, te manjim dijelom gostima iz Velike Britanije, kao i domaćim individualnim gostima koji su produženi blagdanski vikend proveli u našim hotelima – rekao je Šošić, dodavši da je "Bluesun" za ovogodišnji Uskrs imao otvorene hotele u Supetru, Starigradu i Mariji Bistrici.

Stigli vikendaši

– Otvaranje hotela u ostalim destinacijama predviđeno je za kraj travnja, odnosno za prvosvibanjske blagdane, kada očekujemo veću potražnju. Inače, cijela je predsezona pod velikim utjecajem aktualne epidemiološke situacije kako kod nas, tako i na našim najvažnijim emitivnim tržištima, te je uistinu nezahvalno prognozirati volumen s obzirom na restrikcije putovanja koje su trenutno na snazi – naveo je Šošić.
S obzirom na to da na Uskrs u Brelima nije bio otvoren nijedan hotel, tri dana prije blagdana u mjestu je boravilo oko 30 gostiju, što nam je potvrdila Valentina Vitković, direktorica TZ-a Brela. Kako kaže, 2019. godine za uskrsne blagdane u Brelima je evidentirano 768 noćenja i 345 dolazaka.
Slična je situacija i u Tučepima pa nam je Ivo Mravičić, direktor TZ-a Tučepa, kazao da je, s obzirom na činjenicu da nijedan hotel nije bio otvoren za Uskrs, u mjestu boravilo par gostiju u privatnom smještaju. U Gradcu je za blagdane boravilo oko 100 gostiju, i to uglavnom vlasnika kuća i vikendica ili njihovih prijatelja iz Hrvatske i BiH, što nam je potvrdio Davor Andrijašević, direktor TZ-a Gradca.
Premda je u Podgori za uskrsne blagdane bio otvoren kamp "Medora Orbis", u koji su s mobilnim kućicama stigli gosti iz Hrvatske, Srđan Kurtić, direktor TZ-a Podgore, kazao nam je da je u mjestu za Uskrs boravilo oko 20 gostiju jer su svi hoteli bili zatvoreni.

U uređenje hotela ‘Meteor‘ uloženo 85 milijuna kuna


Renovirani hotel "Meteor" otvoren je prošlog četvrtka, a kako su nam kazali iz "Valamara", goste posebno privlači izvrsna ponuda novouređenog hotela u čiju je rekonstrukciju i nove sadržaje uloženo ukupno 85 milijuna kuna.
– "Valamar Meteor Hotel" dočekao je goste s moderno uređenim sobama, novim vanjskim bazenom i preuređenim unutarnjim bazenom s wellness centrom koji će raditi u okviru Valamarova koncepta Sun & Spa, dodatno opremljenim dječjim klubovima te s novim konceptom hotelskog restorana "Mediterraneo". Od novih sadržaja, posebno se ističe ponuda za obitelji s djecom, uključujući Super Maro – "Valamarov" program s potpisom koji sadržava zabavu i animaciju za djecu svih uzrasta, uključujući tinejdžere. U sklopu "Valamar Meteor hotela" gostima je na raspolaganju i Valamarov program Stay fit, s najrazličitijim rekreativnim i fitness aktivnostima, kao i V Sport Point, s nizom atraktivnih sportova na jednome mjestu – kazali su nam iz "Valamara".

image
Ivo Ravlic/cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2021 17:43