StoryEditor
ObalaTriatlon

Svjetski rekorder Jonas Deichmann pliva od Karlobaga do Dubrovnika: Uživam u pogledu na spektakularnu obalu s plažama i planinama

Piše HELENA LOVRIĆ
1. studenog 2020. - 19:49
Triatlonac uživa na našoj obaliPrivatni Album

Hrvatskom obalom od Karlobaga do Dubrovnika upravo pliva Jonas Deichmann, jedan od najboljih svjetskih triatlonaca koji je odlučio preplivati 460 kilometara duž hrvatske obale u okviru svog projekta 'Triatlon 360 stupnjeva'. Udaljenost koju planira prijeći iznosi 120 puta duljinu udaljenosti koju prolaze natjecatelji poznatog triatlona Ironman. 

Deichmann drži dva svjetska rekorda - najbrže je prebiciklirao Europu, a zatim i Euroaziju. Biciklom je prešao i legendarnu Panamericanu - za 23 tisuće kilometara trebalo mu je 98 dana.

Prošle godine od Cape Northa u Norveškoj do Cape Towna u Južnoj Africi stigao je za 72 dana!

Ovog puta, biciklom je kroz planine krenuo iz Munchena do Karlobaga, a od Karlobaga do Dubrovnika - pliva! 35.-og dana svoje avanture stigao je do Makarske i uživao plivajući s dupinima.

Danas poslijepodne možete ga zateći u Tučepima, a sutra nastavlja put prema Igranama gdje će mu domaćin biti Emil Talijančić koji će mu osigurati pratnju brodicom od Igrana do Hvara. Nakon Hvara, Deichmann će preko Korčule plivati do Dubrovnika, a nakon toga - biciklom do Kine!

Sam Deichmann na svojoj Facebook stranici 'Jonas Deichmann Adventures' detaljno izvještava o svim ljepotama i nedaćama svoga izazova. Na samom početku puta pratilo ga je loše vrijeme, a plivajući preko zadarske luke imao je osjećaj kao da 'pliva preko njemačkog autoputa' jer je zbog velikih valova brzim brodovima bio jedva vidljiv. Plivajući od Zadra prema Makarskoj kaže kako uživa u savršenim vremenskim uvjetima i pogledu na spektakularnu obalu s plažama i planinama.

Osim što svakog dana prepliva između 11 i 16 kilometara Deichmann izvještava o 'smještaju s pet zvjezdica' kojeg svake noći lako pronađe pod vedrim nebom duž jadranske obale - spava u vreći, na plažama i pod krošnjama stabala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 04:48