StoryEditorOCM
Obalakrivi spoj

Rasplet priče s Nijemcima u Sevidu koji su plaćali enormne račune za struju: ‘Otkrili smo grešku!‘; HEP: ‘Sami su krivi‘

Piše Sandra Barčot
23. svibnja 2024. - 07:02
Bračni par Belz, Hermann i Elzbieta, mjesecima se dopisuju s HEP-om zbog visokih računa koji im stižu iako su supružnici nakon ugradnje solarnih panela skoro pa energetski neovisniJoško Ponoš/Cropix

Evo došli smo konačno i do kraja sage u Sevidu u općini Marina, gdje obitelj doseljenja iz Njemačke ima problema s HEP-ovim djelatnicima iz ispostave Trogir.

Naime, bračni par Elzbieta i Hermann Belz, postavili su solarne panele na svoju kuću, no i dalje su dobivali enormne račune za potrošak električne energije, kao da su mala tvornica, pogon za proizvodnju, a ne obiteljska kuća s dva člana domaćinstva.

Sve je popraćeno i prijetnjom ovrhe, te iako su podmirili enormno velike račune u tisućama eura za potrošak struje, HEP je i dalje slao izračune na potrošnju kilovata, koje naravno nisu potrošili, budući da su svojim solarnim panelima čak struju i proizvodili.

Pa su u međuvremenu ugradili i novi inverter, ujedno uložili u sustav skladištenja baterija, uz ugradnju dodatne kontrolne kutije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 20:51