StoryEditorOCM
ObalaJAGMA ZA ZARADOM

Ilegalni apartmani nadomak Splita niču svakodnevno, najnoviji ‘projekt‘ podiže se tik uz plažu, pogledajte fotografije

Piše Sandra Barčot
7. lipnja 2023. - 10:05

Očito hrvatske građane, ali sve češće i one inozemne državljane koji duž Jadrana grade bez dozvola na pomorskom dobru ili u njegovu neposrednom susjedstvu, ni najnovija rušenja ilegalnih objekata od strane Državnog inspektorata nisu omela u daljnjim akcijama, niti su ih zaustavila u "nalijevanju" novih kubika betona tik uz more.

Čitatelj nam je poslao fotografije "najfriškije" gradnje objekta na plaži ispod Jadranske magistrale u Sumpetru, mjestu u Općini Dugi Rat. Parcela se nalazi uz među zakonske zone pomorskog dobra, uz plažu, gdje se podiže objekt bez valjanih dozvola i očitovanja od strane institucija zaduženih za zaštitu pomorskog dobra.

Riječ je o privatnoj parceli na dijelu katastarske općine Jesenice (potpuni podaci poznati redakciji), za koju u nacionalnom Informacijskom sustavu prostornog uređenja što ga vodi Ministarstvo graditeljstva, nema zabilježenog ikakvog dokumenta o zahvatu. Niti zahtjeva za izdavanje "papira", a kamoli pečata na njima.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o "investitoru" kojeg su građani već prijavljivali brojnim inspekcijama. U aktualnom slučaju, sve je počelo u ožujku kada su građevinari upalili svoje strojeve, a radovi unatoč prijavama nisu zaustavljeni.

Dapače, samo su se zahuktali i na početku lipnja se već "nalijeva" i ploča, po domaću rečeno terasa objekta koja je na razini državne ceste, po svemu sudeći budućeg apartmana uz morsku obalu i pomorsko dobro koje po zakonu ne može biti privatno vlasništvo. Bez dozvole...

image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 21:12