StoryEditorOCM
Obala‘sigurnosni rizik‘

Gulam o otkazivanju koncerta Leta 3: Spremali su se doći i navijači. A kada incidentu s Livajom pridodamo i fritule...

Piše Toni Veljača
8. lipnja 2023. - 15:44

Riječki rokeri, bend "Let 3", naši predstavnici s nedavno završenog Eurosonga, ipak neće nastupiti na koncertu u Pirovcu koji se trebao održati 10. kolovoza.

Razlog? Značajan sigurnosni rizik.

Barem nam je tako odluku opravdao sam načelnik Pirovca Ivan Gulam, koji je vijest da Riječani ipak ne dolaze potvrdio na svojim društvenim mrežama.

- Naša je procjena da je nemoguće taj koncert sigurnosno odraditi, a sve zbog tenzija koje su podignute u zadnje vrijeme. Stoga je odlučeno da se koncert ipak otkaže - kazao nam je Gulam u telefonskom razgovoru, aludirajući na incident s treninga hrvatske reprezentacije, koju je zbog groznog i neprimjerena vrijeđanja od strane Riječana Marko Livaja odlučio napustiti.

Bezobrazluk s fritulom

Kada tome pridodamo i situaciju od prije nešto više od mjesec dana kada je Prlja, jedan od istaknutijih članova benda, nakon izgubljenog Hajdukova juniorskog finala u Ligi prvaka, objavio sliku fritula ispod koje je napisao "neka se momci naviknu", onda je otkazivanje nastupa donekle i razumljivo.

- Apsolutno osuđujemo svaku mržnju i nasilje. Naša je procjena, ponavljam, da na jednom velikom, javnom trgu, na kojemu je teško napraviti detaljne sigurnosne provjere, u ovom trenutku nije moguće osigurati sigurnost ni za sam bend, a u konačnici ni za posjetitelje - rekao je Gulam, dodajući kako su do njega stigle informacije da bi na sada već otkazani koncert došli navijači Hajduka iz okolnih mjesta i gradova.

- Bile su nekakve naznake da bi došli ljudi koji su, da tako kažem, navijački nastrojeni. Jednostavno nismo htjeli policiju na svakom koraku, izgubilo bi to sve smisao - pogotovo za one koje trenutne tenzije ne zanimaju i koji bi došli na koncert čisto iz zabave i dobrog provoda - ističe pirovački načelnik.

- Jeste li se čuli s bendom, kakva je njihova reakcija na otkazani nastup - pitali smo Gulama.

- Direktor Turističke zajednice čuo se s njima, čak i danas ujutro. Bend je ispoštovao tu odluku, rekli su da su svjesni situacije. S njihove strane sve je u redu - zaključuje Gulam. Toni VELJAČA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 22:00