StoryEditorOCM
ObalaTAJNOVITA TORBICA

Filmska potjera u Kaštelima: interventni policajci usred noći zatekli muškarca na uvjetnom otpustu iz zatvora, kod sebe je imao ilegalno oružje. Sve je počelo ispred vozila...

9. siječnja 2023. - 11:36

Pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije, kao su u ponedjeljak izvjestili iz splitske PU, u nedjelju su oko 2:30 sati na području Kaštela uočili zaustavljeno osobno vozilo. Legitimiranjem vozača utvrdili su da je riječ o 46-godišnjaku koji se u tom trenutku nalazio na uvjetnom otpustu sa odsluženja zatvorske kazne.

Kako smo doznali, radi se o M.P.-u iz Kaštela koji je policiji dobro poznat budući je svojevremeno bio prijavljivan za iznudu te za sudjelovanje u muljaži s luksuznim automobilima i prevari leasing kuće početkom 2000-tih, no u tom je slučaju naposljetku bio oslobođen zbog apsolutne zastare.

Kako je izvijestila splitska policija, M.P. je izašao iz vozila kako su to od njega i zatražili policajci koji su ga zaustavili i koji su ga htjeli pretresti. No, nakon izlaska iz vozila naglo je u more bacio torbicu koju je nosio preko ramena te je pokušao pobjeći policajcima, ali nije uspio.

- Nakon što su policajci iz mora izvadili torbu, u njoj su pronašli pištolj s pripadajućim spremnikom, ali bez streljiva. Radi se o pištolju koji je 46-godišnjak ilegalno posjedovao, odnosno nije imao odobrenje nadležnog tijela za nabavu oružja. Pronađeno oružje je oduzeto i muškarac je doveden u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Nad 46-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje, u sklopu kojeg je temeljem naloga suda obavljena i pretraga doma i drugih prostorija koje osoba koristi. Utvrđeno je postojanje sumnje da je ostvario obilježja prekršaja iz čl. 11. st.4. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Predloženo je da se 46-godišnjaku odredi zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja djela, a da mu se za prijavljeni prekršaj izrekne kazna zatvora. Uz optužni prijedlog odveden je na Općinski prekršajni sud nakon čega je pušten - izvjestili su iz splitske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. siječanj 2023 13:26