LITNJA ĆAKULA

Glumac Siniša Ružić ovog ljeta igra na pozornici Teatra uz more. Otkrio nam je sve o sinu kojeg je dobio u 51. godini, kako je preživio korona - godinu i zašto toliko obožava Split

Piše Vinko Paić
Foto Paun Paunovic/Cropix
9. lipnja 2021. - 13:45

- Ono što mi se posebno svidjelo je da sam u publici vidio oko 90 posto žena, nasmijao se Siniša Ružić (52) kad smo ga upitali je li zadovoljan reakcijama Splićana na predstavu Majstori koja igra u sklopu festivala Teatar uz more pod otvorenim nebom u Lori.

- Baš su bile angažirane i pjevale zajedno s nama. Mi smo se iskreno dali u taj angažman i drago nam je što je publika to prepoznala, dodaje zagrebački glumac.

Ćakulu sa Sinišom, obavili smo, kao i dosad, uz dobro rashlađen Somersby, poznati cider koji se u Hrvatskoj u bočicama proizvodi i izvozi diljem svijeta. Zbog svojeg je sastava savršeno piće za druženje s prijateljima u ljetne sutone i tople večeri, ali i idealna osvježavajuća alternativa u svim ostalim prilikama. Izbora ima za svaki ukus - jabuka, lubenica, kruška ili borovnica.


image
Paun Paunovic/Cropix

Radnja Majstora događa se nakon potresa u centru metropole i u vrijeme pandemije koronavirusom. Nekadašnji operni studio u suterenu sumnjivi poduzetnik adaptira u narodnjački klub, iz visokog prizemlja iseljen je odvjetnički ured i taj prostor privremeno koristi građevinska tvrtka, na prvom katu jedan paranoik preuređuje svoj stan u sklonište od biološkog i atomskog rata, a u nedavno adaptiranom potkrovlju žena sanira štetu nastalu od potresa pokušavajući nastaviti sa životom nakon mučne rastave.

Siniša u predstavi igra dvije uloge, teoretičara zavjere i zagorskog soboslikara.

- Prvi dolazi iz bijelog svijeta pa sreće bivšu ljubav u zgradi u kojoj su nekad živjeli kao djeca. Soboslikara iz Zagorja zovu još i Pajcek. On je u penziji i radi u fušu da bi mogao sebi priuštiti kakav takav život. Dolazi u situaciju da biva upleten u mnoge probleme u toj zgradi, čak i one mafijaške, zbog čega se propije, kako bi se nosio sa svim tim, kaže nam Ružić.

Nedavno je dobio drugu dozu cjepiva Pfizer i nada se povratku života u kojem nećemo stalno nositi maske i mjeriti tjelesnu temperaturu.

- Prošla, pandemijska godina, meni je bila najsretnija, jer sam dobio sina! Osim toga puno sam radio, bilo je posla, tako da se ne mogu žaliti. S te sam strane sretan jer je puno mojih kolega u teškoj situaciji s obzirom da su slobodni umjetnici i život im doslovce ovisi o dobivenim angažmanima. Nadam se da je ono najgore iza nas i da će se sve polako vraćati u normalu. Želja mi je ponovno vidjeti publiku u kazalištima. Imali smo sreće i s potresom jer u stanu nije bilo većih oštećenja, iako živimo u jednoj zagrebačkoj zgradi staroj 120 godina.


image
Na fotografiji: Glumci Ecija Ojdanic, Sinisa Ruzic, Petra Dugandzic, Ivan Colaric te Matija Sakoronjo.
 
Paun Paunovic/Cropix

Sin Robert Ivan rodio se na prvu godišnjicu braka sa suprugom Sandom. Kako je rekao u jednom intervjuu, on je najsvjetlija zvijezda njihovog neba oko kojeg se sve okreće, a da postane otac u 52. godini nije planirao.

- Veselo je dijete, voli se igrati, jede, šeta... Voli kad mu pjevamo i sviramo. Ima 11 mjeseci i već me počeo zapažati na televiziji ili kad izađem u nekom časopisu. Pokaže prstima i nasmije se, ponosno će Siniša.

Pitamo ga i gleda li Tvoje lice zvuči poznato All Stars, popularni show Nove TV u kojem je i on sudjelovao svake nedjelje.

- Bacim pogled tu i tamo, ne pratim baš svaku emisiju, ali Petka naprosto ne možete izbjeći. On je sličan meni kad sam nastupao, oboje smo jači i imali smo luckaste nastupe.

Glumcu je drago što će veći dio ljeta provesti na obali jer ga čekaju turneje s predstavama. Posebno obožava doći u naš grad.

- Obožavam Split! Još prije dvadeset godina govorio sam da je turistički grad. Ne znam kako je u njemu svaki dan živjeti, ali meni je zanimljiv, volim sam hodati njegovim ulicama i slušati razgovore ljudi. Ma, samo daj Bože zdravlja, za sve ostalo ćemo lako!, zaključuje.



Sadržaj nastao u suradnji sa Somersby ciderom.


Kako do ulaznica?

Ulaznice za sve predstave Teatra uz more najjednostavnije možete kupiti online u sustavu Croatia tickets, na stranici Teatar uz more a dostupne su i na blagajnama Slobodne Dalmacije u ulici Hrvatske mornarice 4. Rezervirane ulaznice možete preuzeti na blagajni u Lori. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:47