StoryEditorOCM
Auto motoATT SUZUKI

IGNIS: Mali suv koji je cijenom među najjeftinijim novim automobilima u Hrvatskoj

Piše SPONZORIRANI SADRŽAJ
14. svibnja 2024. - 08:48

Suzuki Ignis je u svakom trenutku spreman prevesti vaš bicikl, skije ili čamac te omogućuje da s društvom krenete na dosad neotkrivene vožnje, s prekrasnim pogledima. Prilagodite Ignis sebi bogatim izborom dodatne opreme i otvorite njime svijet novih hobija. S jakim karakterom, Ignis vam omogućuje da uz automobil vaš život bude još aktivniji.

IZVANREDNE MANEVARSKE SPOSOBNOSTI U GRADU I NA PUTOVANJU

S minimalnim polumjerom okretanja od samo 4.7 m, Ignisom je lako upravljati, kako na uskim cestama tako i na sve pretrpanijim parkiralištima. Gume s velikim promjerom i podnica visoko odignuta od tla omogućuju bezbrižnu vožnju neasfaltiranim i lošim cestama, jednako kao i kroz snijeg ili preko rubnjaka uz cestu. Za karakteristični izgled crossovera zaslužna je i visina vozila udaljena od tla koja iznosi povećih 18,8 centimetara što oduševljava sve one koji imaju problem s ustajanjem sa svog nižeg sjedišta.

image
/Slobodna Dalmacija

PRTLJAŽNI PROSTOR ČIJI SE VOLUMEN MOŽE LAKO PODESITI

Ignis ima maksimalni prtljažni prostor od čak 514 l*. Stražnji naslon je djeljiv po pola (50:50) i može se preklopiti iz prtljažnika. Time je omogućena višenamjenska organizacija prostora, kao i prilagodba različitim vrstama prtljage.

Dodatni vanjski elementi daju vašem Ignisu snažniji, off-road izgled. Model je opremljen 16-inčnim poliranim aluminijskim naplacima, prednjom i stražnjom donjom zaštitnom pločom, širokim bočnim štitnicima i krovnim spojlerom, a kombinacije boja Ignisu daju posebnu čar.

image
/Slobodna Dalmacija

MOTOR ISTI KAO U SWIFTU

Početna cijena ovog modela iznosi nešto više od 15.600 EUR, a pokreće ga četverocilindrični benzinski motor. Prosječna potrošnja goriva je 4,9 litara na 100 kilometara, dok snaga motora iznosi 61 kW/83 KS. Do stotke ubrzava za 12,7 sekundi, dok mu je maksimalna brzina 165 km/h. Dolazi s ručnim mjenjačem (iako su na lageru dostupni i automatici), dimenzijama 3.700 x 1.660 x 1.605 mm, te težinom od 860 kg. Ima pet vrata i prtljažnik od 260 litara. Opremljen je ručnim klima uređajem i dolazi s tvorničkim jamstvom od tri godine.

Što se opreme tiče, osnovni model Ignisa vrlo je sličan Swiftu, jedina razlika je nedostatak tempomata, što je kod Swifta standardna oprema. To je razumljivo, s obzirom na nešto nižu cijenu.

Ako vas privlači njegov dizajn, Suzuki Ignis je savršen izbor za gradske avanture, a ukoliko se požurite u ATT & Perfekt-auto Suzuki salonima ćete ga pronaći na lageru uz razne pogodnosti prilikom plaćanja.

image
/Slobodna Dalmacija
image
/Slobodna Dalmacija
image
/Slobodna Dalmacija
image
/Slobodna Dalmacija
image
/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 00:28